Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.12.2012.
11:46 >> 14:05h
Blic, Beta, Vestionline A

Pada novi sneg, zavejava breg po breg

Sneg je počeo sve jače da pada na teritoriji cele zemlje, zbog čega je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić zatražio što bolju saradnju svih nadležnih sistema zaštite i spasavanja u Srbiji, kako ih novi snežni nanosi ne bi iznenadili kao prošlog vikenda. Magla smanjuje vidljivost na području Pančeva, Zrenjanina i Vršca, a ispod snežnog pokrivača skoro na svim putnim pravcima ima leda i poledice, što predstavlja veliku opasnost u vožnji.

Saobraćaj u Beogradu usporen, novi sneg prekrio ponovo ulice
 

Otežan saobraćaj u Nišu - Sneg koji od ranog jutra pada u Nišu usporio je i otežao saobraćaj u gradu, a sve ekipe zimskih službi su na terenu. "Sve ekipe su na terenu i rade na čišćenju kolovoza. Ukupno 22 ekipe rade na čišćenju", rečeno je u Zimskoj službi u Nišu.

 

Meteorolozi najavljuju da će padavine prestati posle podne. Na nekoliko stepeni ispod nule danas su bez grejanja ostali korisnici u nekoliko ulica u užem centru Niša.

Posle snega stiže vetar i jak minus - U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i vetrovito, a ujutru i pre podne još ponegde padaće slab sneg, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Sneg će samo u Banatu i na istoku zemlje padati tokom većeg dela dana, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Krajem dana i tokom noći uslediće postepeno razvedravanje, najpre u zapadnim krajevima.

 

Duvaće umeren severozapadni i zapadni vetar, na istoku povremeno jak, dok će uveče oslabiti. Jutarnja temperatura biće od minus 12 do minus šest, a najviša dnevna od minus šest do minus jedan stepen.

 

U Srbiji će u četvrtak i petak ujutru biti veoma hladno, sa umerenim i jakim mrazom od -15 do minus sedam, lokalno i oko -20 stepeni, dok će po kotlinama biti kratkotrajne magle.
 

Prijepoljska sela bez struje - Novi sneg koji od noćas pada na području jugozapadne Srbije otežao je snabdevanje strujom u planinskim selima, a u pojedinim mestima u prekidu je i lokalni saobraćaj.

 

Snežni talas koji je prethodnih dana paralisao severne i centralne delove Srbije u ovim krajevima nije bio tog intenziteta, ali se od sinoć situacija menja iz sata u sat.

Priboj bez grejanja, mazut zaglavljen u snegu - Od jutros u Priboju nema grejanja, a cisterna sa 25 tona mazuta ostala je zaglavljena u snegu na Kokinom Brodu. Cisterna je uz pomoć kamiona u međuvremenu izvučena iz snežnog nanosa i odmah posle njenog dolaska grejanje će biti pušteno.

 

Zbog hladnih radijatora, u srednjim i osnovnim školama časovi su skraćeni na 30 minuta, a otežan je rad i u dva objekta vrtića "Neven" u Novom Priboju, pa roditelji dolaze i odvode decu kućama.

 

Sneg u srednjem Polimlju pada od sinoć, i u Priboju i Prijepolju već je napadalo dvadesetak centimetara, a u Novoj Varoši oko 30 centimetara.

Zrenjanin: Besplatan parking - Zbog vremenskih neprilika, u Zrenjaninu je obustavljena naplata parkiranja na parkiralištima, dok se ne stvore uslovi za nesmetan nastavak rada, saopšteno je danas iz preduzeća "Pijace i parkinzi". Parkiralište kod Kulturnog centra i parking "Žitni trg" su očišćeni i u funkciji koliko je to trenutno moguće.

I pored posipanja i intenzivnog čišćenja puteva i kritičnih deonica, na mostovima i nadvožnjacima zbog pojačanog strujanja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice.

Snega na putevima prvog prioriteta na kolovozu ima u raskvašenom stanju, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta snega ima i do pet centimetara na teritoriji Vranja, Požarevca, Valjeva, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Zrenjanina, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, Novog Sada, Mačve, Kolubare i Beograda.

Na celom području Bačke i Srema saobraćaj je veoma otežan zbog snega i visokih snežnih nanosa, a postoji veliki broj lokalnih puteva koji su neprohodni. Zbog ovakvih vremenskih neprilika ne savetuje se kretanje na put bez preke potrebe.

Sneg koji od sinoć neprestano pada na području Kraljeva jutros je visok od 30 do 40 centimetara, ali nije izazvao zastoje na Ibarskoj magistrali, rekao je Radoica Kočović, načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije.


"Saobraćajne patrole po nalogu Štaba neprestano prate situaciju na putevima i, ako bude potrebno, pravovremeno će na Ibarskoj magistrali, koja je još prohodna, isključiti teretni saobraćaj. Kako ne bi došlo do zastoja, obustaviće se kretanje vozila jednom trakom zbog čišćenja druge", kazao je Kočović.

Sneg koji od noćas pada na Zlatiboru i okolini umerenim intenzitetom, doprineo je povećanju snežnog pokrivača na 31 centimetar. Nove padavine nisu, po rečima putara iz Zimske službe u Mačkatu, donele veće problem u saobraćaju. Svi putni pravci su prohodni. Zastoja u saobraćaju nema. Snega na kolovozu ima pet centimetara, a još uvek je na snazi zabrana za saobraćaj teretnim vozilima.

Zbog snežnih padavina saobraćaj na severu Kosova se odvija otežano zbog snega, a uvedena su i jednočasovna isključenja električne energije. Redukcije će se sprovoditi po sistemu šest sati sa strujom jedan sat bez nje, kako bi se rasteretila elektro mreža, objasnio je Obradović. On je istakao da će ovakav režim restrikcija biti na snazi u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću u periodu od 10.00 do 22.00 sata.

Utorak 11.12.2012. 14:59
Neko se ljuti što mora da čisti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online