Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 10.12.2012.
15:54
Beta A

Dačić: U martu datum, u junu pregovori

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da bi ministri inostranih poslova Evropske unije danas trebalo da zaključe da će u martu biti doneta odluka da Srbija u junu počne pregovore o članstvu u Uniji.

Ivica Dačić: Da nismo integrisali prelaze čekali bismo datum do 2014.
 

"Izveštaj nikada nije bio povoljniji i Srbija nikada nije bila bliža dobijanju datuma za početak pregovora, a samim tim i članstvu u EU", izjavio je Dačić novinarima u Vladi Srbije.

On je rekao da je takvoj odluci EU doprinela i današnja primena sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima. "Da nije bilo tako, Srbija bi na dobijanje datuma za početak pregovora čekala do 2014. godine", ocenio je Dačić.

"Ja ne kažem da ne može drugačije, ali treba promisliti pre nego što se preduzmu bilo kakvi koraci", kazao je premijer i one "koji su govorili da se sporazumom o integrisanom uprvaljanju prelazima uspostavljaju granice" upitao: "Šta je to drugačije danas nego što je bilo juče?".

Dačić je naveo da se na Jarinju i Merdaru prelaz ljudi i robe odvija bez problema i da je poštovanjem sporazuma o integranisanom upravljanju prelazima Vlada Srbije pokazala kredibilitet i sposobnost da sprovodi ranije potpisane dogovore i sporazume.

"Na Merdaru i Jarinju danas sve funkcioniše kao što smo se dogovorili s Ketrin Ešton i Hašimom Tačićem i nema nikakvih promena režima u odnosu na postojeće stanje", kazao je premijer.

Prema Dačićevim rečima, sve to ojačava položaj Srbije u daljem procesu evropskih integracija. On je ocenio da je Vlada Srbije uspela i da sačuva interese Srba na Kosovu i Metohiju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.12.2012. 16:02
Само се Ти наивчино надај.Не може Србија никада да испуни све њихове услове јер би они најрађе да нам семе затру.Живи били па видели!Нема краја уцењивању Србије!
Ponedeljak 10.12.2012. 16:11
Videces ti Dacicu da ce doci jun, pa jul, pa avgust pa 2014 a od pregovora nema nista a uz toga crno na belo da potpises nezavisnost Kosova. Svaka vlada na svetu radi za svoje gradjane samo nasa vlada poklanja teritorije i uz toga im i pravi granice i place sve troskove. Ma ni genie iz lampe nebi to uradio tako lako!
Ponedeljak 10.12.2012. 16:17
Jedini spas srbije od roba i propasti je da Seselj izadje iz Haga, da se kandiduje i da pobedi izbore sa Dverima i DSS i da se okrene Rusiji i Kini, Indiji (nasi prijatelji) posto su oni buducnost zemlje a ne EU i Amerika koja propada i samo ratuje da bi zaradjivala pare. Evropska Unija docice na vratanca kad vidi da Srbija ima gas, ima jacinu i podrsku Kine i Rusije. Ali to je samo SAN!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online