Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
11:29 >> 14:11h
Beta A

Zavejano deset sela na Suvoboru. Smetovi snega i kolone vozila u Vojvodini

Deset sela pranjanskog kraja na Suvoboru jutros je zavejano, a vozila ne mogu da dođu ni iz pravca Čačka niti Gornjeg Milanovca, kažu mestani u telefonskim razgovorima. Sneg koji od juče ujutro bez prestanka pada izaziva velike probleme u Vojvodini, pre svega zbog jakog vetra koji pravi nanose, a neki putnici su ostajali u kolonama vozila na putevima i po desetak sati.

Prema ovim selima autobusi "Autoprevoza" iz Gornjeg Milanovca jutros nisu ni kretali, jer je regionalni put za Požegu čitavom dužinom neočišćen.

Vozila ne mogu da dođu ni iz pravca Čačka niti Gornjeg Milanovca (Foto: Ilustracija)
 

- Kamion koji čisti put za Požegu tek je oko deset sati stigao u Teočin, a to je najveći prevoj na ovoj saobraćajnici, rekao je za agenciju Beta dežurni u Radnoj jedinici Preduzeća za puteve iz Čačka Milivoje Marković.

Vozači autobusa kažu da je regionalni put Gornji Milanovac - Kragujevac potpuno očišćen od Ljulajaka a to je deonica koju održavaju kragujevčani, dok deo o kome brine Čačak nije ni čišćen.

Visina snežnog pokrivača u rudničko-takovskom kraju je oko petnaest centimetara, a na svim saobraćajnicama na kolovozu ima poledice.

Dačić naredio angažovanje ljudstva za pomoć građanima

Komandant Republičkog štaba za vanredne situacije Ivica Dačić naložio je preduzimanje neophodnih mera i angažovanje mehanizacije i ljudstva za pomoć građanima zbog snega, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Građani koji su u neprilikama zbog snega, mogu se javiti za pomoć na broj 193. Iz MUP apeluju na građane da ne kreću na put bez preke potrebe, kao i da prilagode brzinu uslovima na putu.

 

 

U Vojvodini smetovi

U Novom Sadu sneg nije prestajao da pada od juče ujutro i prouzrokuje velike probleme u funkcionisanju grada, uprkos naporima zimskih službi gradskih komunalnih preduzeća. Naročito je problematično na sremskoj strani grada, u brdovitim ulicama u koje ne mogu ući kamioni i mašine za čišćenje snega.

"Potpuno smo odsečeni od sveta. Plašimo se da nam ne nestane struje, što je ovde prilično čest slučaj, jer su u pitanju nadzemni strujni vodovi", ispričao je Beti stanovnik naselja Čardak kod Sremske Kamenice.

Jedna Novosađanka krenula je juče oko 17 sati autobusom na put za Kulu, a na odredište je stigla u četiri sata ujutro. Reč je o razdaljini manjoj od 60 kilometara, koja se po suvom vremenu pređe za manje od sat vremena, a za koju je autobusu sinoć trebalo punih 11 sati.

Sneg otežava kretanje vozila, pa se stvaraju kolone
 

"Prvo smo ostali blokirani kod Srbobrana, jer je na putu bio smet visok najmanje jedan metar. Došla su vozila zimskih službi i nakon nekoliko sati čekanja uspeli su da nas odblokiraju. Tek onda sam se u stvari uplašila, jer kada smo krenuli, shvatili smo da vozimo po putu koji se u stvari uopšte ne vidi. Svuda okolo je bila bela pustinja, bili smo jedino vozilo koje se kreće putem", ispričala je ona i dodala da je srećna okolnost bilo to što je autobus imao dovoljno goriva pa je grejanje bilo

Vlada Vojvodine: Svi da se aktiviraju u čišćenju snega

 

Vlada Vojvodine apelovala je na sve nadležne institucije i službe, lokalne samouprave i zadruge, da aktiviraju celokupnu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo kako bi smetnje i problemi nastali zbog velikih snežnih nanosa, bili otklonjeni što brže. Od nadležnih institucija će biti zatraženo da ubuduće tokom nepovoljnih vremenskih prilika teretni saobraćaj na teritoriji Pokrajine bude obustavljan, navodi se u saopštenju sa vanredne sednice vlade. Dodaje se da su uvedena 24-časovna dežurstva u  pokrajinskoj vladi.

neprestano uključeno.

"A onda smo nekoliko kilometara pre Vrbasa ponovo stali. Ovaj put se ispred nas isprečio šleper. Stajali smo satima i satima, izgubila sam pojam o vremenu a i svaku nadu da ćemo se ikada izvući odatle. Mehanizacija zimskih službi bila je uporna i uspela je da nam napravi mesta za prolaz. Potom je sve vreme ispred nas išao kamion-grtalica koji je čistio sneg i smetove sa puta", kazala je ona.

Dvojica vozača jedne privatne novosadske firme krenuli su juče ujutro na put iz Nemačke ka Novom Sadu.

"Uspeli smo da pređemo celu Evropu, ali kada smo ušli u Srbiju, na  auto-putu kod Feketića, sačekala nas je kolona ogromne dužine. Srećom, desilo se da smo stali veoma blizu benzinske pumpe pa smo imali gde da se sklonimo", ispričao je jedan od njih agenciji Beta. Oni sinoć od ponoći još uvek stoje u koloni koja je dugačka više od deset kilometara, a posvedočili su da u koloni ima i vozila u kojima su mala deca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online