Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2012.
08:40 >> 11:34h
Beta A

Oprezno vozite: Sneg praćen jakim vetrom otežava čišćenje puteva

Snežne padavine praćene jakim vetrom na planinama i preko prevoja, jako otežavaju čišćenje i prohodnost puteva, saopšteno je iz Automoto saveza Srbije (AMSS). Neophodna je veoma oprezna vožnja, a bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put, upozoravaju JP "Putevi Srbije".

Iz Puteva Srbije upozoravaju da snega ima na autoputu Beograd-Novi Sad, kao i na putevima prvog i drugog prioriteta na području Vojvodine, Mačve, Kolubare, Beograda, Pančeva, Požarevca,Valjeva, Novog Pazara, Zaječara, Užica, Požege i Arilja.

Neophodna je veoma oprezna vožnja, a bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put
 

Neprohodan je put prvog-B reda Apatin-Sombor–Sivac, a iz "Puteva Srbije" savetuju da se na put ne kreće bez preke potrebe.

Na području Vojvodine se, zbog neprestanih padavina i jakog vetra koji pravi smetove i nanose, saobraćaj odvija otežano. Na području severne Bačke, putni pravac II 102, deonica Bačka Topola-Feketić je neprohodan zbog smetova. Na

ostalim područjima saobraćaj je otežan zbog neprestanog snega i jakog vetra, te ima neprohodnih putnih deonica trećeg prioriteta.

Na 57. i 61. kilometru od Subotice su otvorena dva službena prolaza, pa se saobraćaj usmerava sa desne strane kolovoza na levu, dok se desna strana rasčišćavanje od smetova i preprečenih vozila.

Kolona blokiranih vozila kod Bačke Topole 11 kilometara

 

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije Predrag Marić izjavio je da su spasilačke ekipe tokom noći evakuisale zavejane građane desetak puta, a da je trenutno najduža kolona blokiranih vozila na autoputu kod Bačke Topole.

"Kolona je duga oko 11 kilometara, a do prekida saobraćaja je došlo jer je teretno vozilo pokušalo da pretekne vozilo za čišćenje snega, izgubilo kontrolu i preprečilo put",, rekao je Marić za Radio televiziju Srbije. On je kazao da se vozila kreću sporo, i izrazio nadu da će do podne i drugi pravci biti odbokirani.

"Na nekoliko mesta angažovana je i mehanizacija Vojske Srbije", rekao je Marić i apelovao na vozače teretnih vozila da ne kreću na put do prestanka padavina.

 

Na Kopaoniku iz pravca Brusa na delu između Rendare i Jarma prestao je vetara na kolovozu ima snega do pet cenimetara, pa je upotreba lanaca obavezna, a slično je i na prilazima Goču, Zlatiboru i Divčibarama.


Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjeno je na svim prilazima Kopaoniku i Goču, preko Debelog brda, Iriškog venca, kameničkog brda na putu Valjevo-Loznica-Mali Zvornik, Valjevo Šabac preko blizanskog visa, Paraćin-Zaječar preko Čestobrodice, ka Tari, preko Borove Glave i Kadinjače.

Čiste sneg s kolovoza, ali je vaša opreznost pri vožnji presudna!
 

Iz Puteva Srbije upozoravaju da ispod snega na pojedinim deonicama ima leda, a i pored posipanja i intezivnog čišćenja puteva i kritičnih deonica, na mostovima i nadvožnjacima zbog pojačanog strujenja hladnog vazduha i vlažnosti kolovoza najpre dolazi do formiranja poledice.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Beograd: U poslednjih 12 sati više od 20 centimetara snega

Na ulicama Beograda, u prethodnih 12 sati, napadalo je više od 20 centimetara snega, a ekipe "Beograd puta" održavaju saobraćajnice prvog prioriteta čistim, rečeno je u tom preduzeću.

 

 

Ekipe Beograd puta su u poslednjih 24 sata neprekidno angažovane. Na ulicama su 87 kamiona, 32 multi-kar vozila za gradske saobraćajnice i 20 kamiona za regionalne puteve na teritoriji Beograda. I pored tih napora, saobraćaj u Beogradu se odvija uz mnogo teškoća. Kako kažu u Beograd putu kada očište sve ulice prvog prioriteta, a od dva do četiri sata po prestanku padavina, čištiće ulice drugog prioriteta.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do 5cm, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnje.

A sneg pada li, pada... Pa i vreme mu je, zar ne?
 

Prema podacima iz uprave saobraćajne policije juče su na putevima u Srbiji evidentirane su 154 saobraćajne nezgode, dok je 36 osoba teže i lakše povređeno, a poginula je jedna osoba.

Sneg je juče bez milosti počeo da zavejava Srbiju

Sneg u Kuršumliji oko 29 centimetara, putevi prohodni

U Kuršumliji je protekle noći sneg napadao oko 20 centimetara, dok je u planinskim predelima veličina snežnog pokrivača veća. Ekipe za čišćenje snega su tokom cele noći na terenu, i svi putevi su prohodni. Šef smene Preduzeća za puteve u Prokuplju Miloš Antonijević kaže da je magistralni put Niš - Priština, do Merdara prohodan, a ekipa za čišćenje je još uvek na toj deonici. Kako je rekao, jutros je očišćen put prema kuršumlijskim banjama, Prolom, Lukovskoj i Kuršmlijskoj banji.

Putni pravci na Kosovu prohodni

Svi putni pravci na Kosovu su prohodni, a policija je pozvala vozače da vožnju prilagode zimskim vremenskim uslovima i da koriste zimsku opremu. Saobraćaj se odvija otežano, a na putu Peć- Kula- Rožaje zabranjen je saobraćaj teških vozila. Tokom poslednja 24 sata na Kosovu su se dogodile 72 saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osova izgubila život. Najviše snega tokom jučerašnjeg dana je palo u Dukađinu (Metohiji) što je jedno vreme zaustavilo saobraćaj na putu Peć Dečane.

"Uprkos jakim snežnim padavinama, pogotovu što je ovo brdsko- planinsko područje, naše ekipe su na terenu kako bi putevi prvog prioriteta držali prohodnim. To su putevi ka Merdaru, Blacu, Žitorađi, Nišu i Kruševcu. Za sada nismo imali problema na tim putnim pravcima", kazao je agenciji Beta Antonijević.

Predstavnik direkcije za izgradnju Snežana Đurović kaže da visina snežnog pokrivača za sada ne predstavlja problem na putevima ka najudeljenijim planinskim selima kursumlijske opštine.

"Iako su sela noćas zavejana snegom, do njih se za sada može stići terenskim vozilima sa zimskom opremom. Naše ekipe za čišćenje snega su na putevima na kojima svakodnevno idu autobusi", rekla je Đurović i dodala da imaju dovoljno menanizacije za zimsko održavanje puteva i da su spremno dočekali prvi sneg.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online