Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 08.12.2012.
00:14
Beta A

Selaković: Smenite me ako sam pogrešio

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas, povodom zahteva Liberalno demokratske partije za njegovo smenjivanje, da je spreman da snosi odgovarajuće konsekvence ako je na bilo koji način postupio pogrešno.

Spreman sam da snosim posledice ako sam pogrešio
 

"Očekujem od Vlade Srbije da ako je nezadovoljna mojim postupcima i načinom na koji rukovodim Ministarstvom pravde i državne uprave, o tome raspravlja i donese odluku o tome na najvišem državnom nivou", naveo je Selaković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Selaković je dodao i da od LDP-a nije ni očekivao drugačiju reakciju od zahteva za njegovo smenjivanje.

Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović zatražio je 4. decembra da Selaković podnese ostavku jer je "sa ekstremistima zloupotrebio protest" studenata, koji su tog dana u Beogradu protestovali zbog oslobađanja hrvatskih i kosovskih ratnih komandanata pred Haškim tribunalom.

Ministar pravde je naveo da "za razliku od nekih" iza njega ne stoji milionski sumnjivo stečen kapital i istakao da nije učestvovao u pljačkaškim privatizacijama, koje su devastirale Srbiju i njen narod.

"Ja se slobodno krećem svojim gradom i državom, vozim se gradskim prevozom, i u odnosu na druge, koji su svojim ponašanjem više bili protiv svoga naroda i države nego uz nju, uvek sam bio uz svoj narod i svoje studente i uvek će tako i biti", istakao je ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Selaković je naveo da poštuje svoje političke protivnike i to da u Srbiji svako može slobodno da bira način svoje političke borbe i zastupanje svojih ideja.

"Međutim, kada sam ja u pitanju, nekome izgleda smeta što sam bio uz svoje studente i uz svoj narod. Više puta sam ponovio da su presude Haškog tribunala o Gotovini, Markaču i Haradinaju sramne i da su sramota za međunarodno pravo i pravdu. A, posebno su bruka za one koji su takve presude glasali", istakao je Selaković.

POVEZANE VESTI

Subota 08.12.2012. 00:34
Dok ispunjava sve uslove Brisela, Srbija novac za budžet uzima od Moskve! Zbog čega onda Aleksandar Vučić poručuje – “bez Evrope ne možemo da preživimo”, pa još “demokratski” ističe da će Vlada voditi narod u Evropsku uniju, čak i ako Srbi to ne žele!? Da li je “flert” sa Rusijom tu samo da zamaže oči glasačima SNS? Hoćemo li i dalje da glumimo ruske partnere u nameri da ostavmo odškrinuta vrata Moskve i nešto “ućarimo” dok posrćemo ka EU? Bez Evrope, u Srbiji ne mogu da prežive samo lažne političke elite. Bez Evrope, može da preživi Srbija.
Subota 08.12.2012. 04:58
Зар та странка још постоји, а камоли да они неког смењују.
Subota 08.12.2012. 08:24
Svi ste vi u pravu i ti i Ceda i sve te vodece licnosti tih placenickih stranaka, ali ima jedan drugi problem zbog svega sto uciniste nasem jadnom narodu javlja se sve veci radikalizam narod je podivljao kad se digne kuka i motika bice okicene sve beogradske bandere vasim telima a vi na to neracunate Oni koji vas placaju hoce rezultate a nesnose odgovornost i nisu duzni da vas stite Mnogo je jada srpskom narodu od vase demokratije i do nokata je dogorelo. Ja sam radikalno orjentisan ali ovo sto pisem nema veze sa SRS al ima veze sa narodom MOJIM NARODOM. Vrata za bekstvo su tesna i samo mali broj ce uspeti da pobegne a ostali ce se gledati oci u oci sa napacenim narodom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online