Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 07.12.2012.
19:47
Beta A

Đilas ne poznaje budžet, a i govori neistine

Ministarstvo finansija Srbije saopštilo je u petak da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izneo neistinu kada je rekao da je republička Vlada zabranila mogućnost da Beograd u narednoj godini dodatno pomogne beogradskim vrtićima.

Iz Ministarstva finansija upozoravaju da ovaj čovek na fotografiji, Dragan Đilas, "iznenađujuće ne poznaje budžetsku metodologiju", a i priča neistine oko potencijalne pomoći vrtićima
 


U saopštenju tog ministarstva, na čijem čelu je Mlađan Dinkić, ističe se da Grad Beograd ima apsolutnu slobodu u definisanju izdataka za finansiranje rada postojećih vrtića i izgradnju novih.


Gradu Beogradu je poručeno da u narednoj godini ima slobodu u da povećava izdvajanja za dečje vrtiće i da poboljša zarade vaspitačica, ali da istovremenom racionalizacijom poslovanja svih javnih preduzeća pojača ekonomsko uporište za tu meru.


Ističe se da Ministarstvo finansija podržava i ohrabruje sve lokalne samouprave, uključujući i Grad Beograd, da što više sredstava ulože u poboljšanje materijalnog položaja u obdaništima, jer su to opravdana ulaganja u budućnost mladih naraštaja i materijalni položaj njihovih porodica.


Po pitanju povećanja subvencija Ministarstvo finansija je, precizira se, prevashodno protiv povećanja postojećih subvencija za pokrivanje gubitaka u javnim komunalnim preduzećima, što je naznačilo svim lokalnim samoupravama u Uputstvu za sastavljenje lokalnih budžeta za 2013. godinu.


"Gradonačelnik Beograda svojom izjavom pokazuje iznenađujuće nepoznavanje budžetske metodologije, jer finansiranje predškolskih ustanova uopšte ne spada u kategoriju subvencija", ocenilo je Ministarstvo finansija Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 07.12.2012. 21:57
Vojvodina ne dobija 7%, nego 7% vise u odnosu na sve ostale delove Srbije. Vojvodina dobija oko 35% (penzije, zdravstvo, prosveta, lokalne samouprave itd itd...) Ovih 7% su troskovi Pajticevih parazita... Ne treba se frljati sa ciframa! Jedino bi bilo pravedno da i ostali regioni u Srbiji dobiju +7%. Zivim u Banatu, ali to su jednostavno lako proverljive cinjenice - Vojvodina dobija 7% vise sredstava od svih ostalih regiona i to nije pravedno, pogotovo sto narod od tog novca nema nikakve koristi.
Petak 07.12.2012. 19:55
Ono što je meni jasno: Vojvodina sa svojih 2 miliona stanovnika čini preko 20% stanovništva Srbije a po zakonu dobija 7% budžeta, što je uvek u stvari 4%. Kako to objasniti???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online