Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 06.12.2012.
21:38
Beta A

Vučić: Otvaraju se mogućnosti za veću saradnju sa SAD

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je u poseti SAD, izjavio je da se "otvaraju mogućnosti za širu ekonomsku saradnju" s Amerikom.

Aleksandar Vučić

Vučić je u izjavi za Radio televiziju Srbije naveo da će se sastati sa zamenikom državnog sekretara za resurse i drugim zvaničnicima, dok će se u petak sastati s ministrom odbrane Leonom Panetom.


"Moje je da vidimo šta je to što možemo da izvučemo za našu zemlju, šta je to što možemo da uradimo za naš narod. I sve sto dobijemo, sve što obezbedimo, a mislim da otvaranjem tih političkih karata na drugačiji način i u toj vojno-vojnoj, vojno-ekonomskoj saradnji mi možemo da profitiramo", rekao je Vučić.


On je rekao da "Amerika može mnogo više i mnogo širi dijapazon podrške da pruži Srbiji nego što je to bilo slučaj do sada".


Povodom sastanka s Panetom, Vučić je rekao da misli da je "prvi od srpskih zvaničnika koji će imati tu čašt, iako su mnogi pokušavali".


"Od gospodina Panete očekujem da bude taj politički krov koji će tu vrstu podrške da pruži za dalji razvoj naše vojno-vojne, vojno-ekonomske, vojno-edukativne saradnje, jer mi možemo veći broj oficira da pošaljemo na školovanje", rekao je Vučić.


On je rekao da će se sastati i sa zvaničnicima koji su odgovorni za politiku Vašingtona u pogledu Kosova. "Ako možemo da učinimo nešto za naš narod i na Kosovu i Metohiji i ako možemo da pomognemo da izgubimo najmanje što moramo, a dobijemo najviše što možemo, neće biti mala stvar za našu zemlju".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.12.2012. 21:40
On je rekao da će se sastati i sa zvaničnicima koji su odgovorni za politiku Vašingtona u pogledu Kosova. "Ako možemo da učinimo nešto za naš narod i na Kosovu i Metohiji i ako možemo da pomognemo da izgubimo najmanje što moramo, a dobijemo najviše što možemo, neće biti mala stvar za našu zemlju". Србија са оваквим изјавама не личи на озбиљну државу.
Četvrtak 06.12.2012. 22:14
Vučić: Srbija je potpuno posvećena EU Vučić: Otvaraju se mogućnosti za veću saradnju sa SAD ---------------------------------------- Сменисмо Бориса Тадића, добисмо Бориса Вучића. Стање без промене у земљи Србији.
Četvrtak 06.12.2012. 22:03
Ovo je preslo sve granice.On ce da saradjuje sa amerikom,nepita Srbe sta oni o tome misle,zaboravio ZRTVE i stetu koju su nam nanelii zaboravio da nam i dalje postavljaju samo uslove na nasu stetu,i opet ce nas bombardovati ako budemo trazili istinu,a on da saradjuje.Bolje je da tamo ostane,jer govori sto je izrekao poslednjih sati ,je dovoljno za javno streljanje.Hvali amere kako nas pomazu a zaboravi je kakvu su nam stetu ucinili i sada posle svega da saradjujemo. Izgleda da je i ovaj nesto cudno popijo,Dacic vec odavno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online