Sreda 26. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 06.12.2012.
02:35
B92 A

"Državni vrh saglasan o Kosmetu"

Na sastanku državnog vrha Srbije ispoljena puna saglasnost svih učesnika i potvrđena jedinstvena državna politika po pitanju KiM, izjavio premijer Dačić.

Najvažnije je da sada budemo jedinstveni: Ivica Dačić
 

Na sastanku, koji je u Vladi Srbije počeo oko 23 sata, a završen je 30 minuta posle ponoći, osim premijera učestvovali su predsednik Tomislav Nikolić, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović i šef vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Dačić je, nakon ovog sastanka, rekao da je informisao šefa države, predsednika skupštine i šefa vladine kancelarije o rezultatima najnovijih razgovora u Briselu, kao i o razgovorima uoči objavljivanja mišljenja Evropskog saveta o napretku Srbije u evrointegracijama.

Premijer je najavio i da će danas u Predsedništvu Srbije državni vrh o dijalogu s Prištinom upoznati i predsednike opština sa severa Kosova.

Dačić je u sredu veče, najavivši ovaj sastanak na RTS-u, rekao da će tema razgovora s predsednikom Nikolićem biti i dalji koraci u pregovorima s Prištinom.

Govoreći o susretu s Tačijem, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, Dačić je tom prilikom kazao da nije reč ni o čemu novom. Dačić je podsetio da je pre odlaska u Brisel razgovarao sa predstavnicima kosmetskih Srba koji su mu rekli da ne žele da plaćaju carine Prištine i da ne žele da uzimaju kosovsko državljanstvo da bi dobijali kosovske tablice.

Premijer je napomenuo da je ta pitanja pokrenuo na sastanku u Briselu i da je poručio da će ukoliko dogovor ne bude ispoštovan Srbija suspendovati primenu sporazuma.

Ipak, Srbija ne može nikoga da uslovljava u vezi sa nečim što je potpisano u februaru ove godine i čak ni naši prijatelji u Evropi, koji se zalažu da što pre dobijemo datum za početak pregovora ne dozvoljavaju da dovodimo u pitanje sprovođenje dogovorenog, istakao je Dačić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.12.2012. 03:02
Kako ga nije sramota,pa posle ovakvih izjava bolje mu je da se nevraca u Srbiju.Sad zahteva da budemo slozni,u momentu kada se on u ime svi SRBA odrice Kosova i Metohije.Ovako nesto Srbija nije od postanka dozivela.
Četvrtak 06.12.2012. 03:12
Koji "državni vrh"? Vi se dno dna, a posebno ti debeli "socijalistu". Nadam se da je napokon i najglupljem Srbinu jasno da ne postoji "Država Srbija", već samo "Beogradski pašaluk" sa svojim poturicama i rajom. "Ciganima" je bitno da je Vučić obećao titulu šampiona u fudbalu i košarci, narkomanima da će Tači poslati prvoklasnu robu po povoljnoj cijevi, "Evro-babama" (oba pola) da će stizati donacije iz EU/SAD, "RTS-plavušama" da će biti dovoljno farbe, a "Teletabis-generaciji" da će imati brzi internet i "studirati" po "Evropskim standardima" o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima. ZBOGOM SRBIJO!!!
Četvrtak 06.12.2012. 04:24
izdao svog sefa pa nece srbiju ona dva glumca vucic i nikolic izdali seselja pa nece srbiju prodane duse su to tek ide gore bice gori od tadica zato je i zapad smenio tadica trebalo im jos poslusnije ljude na celu drzave ..da pricaju to sto zeli narod da cuje a da rade sto im zapad naredi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online