Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.12.2012.
19:24 >> 20:44h
Blic, B92 A

O čemu su većali naprednjaci?

"Naprednjaci su večeras raspravljali o borbi protiv korupcije, Kosovu i Metohiji i unutarstranačkim pitanjima," rekao je predsednik stranke Aleksandar Vučić. Na sednici nije bilo razgovora o promeni vlasti u Beogradu.

 O svim aktuelnim temama na Glavnom odboru SNS-a
 

U Sava centru oko 17 časova i 30 minuta počela je sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Prve vesti sa sednice Glavnog odbora SNS-a bile su da je Narodna partija (NP) postala kolektivni član SNS.

Predsednica NP Maja Gojkovićeva izabrana je na sednici GO SNS za člana Predsedništva SNS. Tu odluku jednoglasno je podržao Glavni odbor naprednjaka na sednici u Centru "Sava".

Gojkovićeva je novinarima po završetku sednice Glavnog odbora rekla da je Narodna partija od samog početka u parlamentu podržavala vladajuću većinu, a da je posle 100 dana vlade donela odluku da postane kolektivni član SNS.

"Čekali smo Glavni odbor SNS. Posle 100 dana vlade odlučili smo da treba da postanemo deo tima za promene. Treba biti u tom timu, jer je očigledno da se preko SNS i prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića vode najvažnije bitke u ovoj državi", rekla je ona, ističući da je reč o borbi protiv kriminala i korupcije, koja je tek počela.

Na pitanje šta konkretno znači kolektivno članstvo u SNS, ona je rekla da je danas doneta politička odluka o pristupanju, a da će pravni timovi obe stranke u narednom periodu raditi na sporazumu i detaljima.

Glavni odbor Srpske napredne stranke (SNS) večeras nije razgovarao o "prekomponovanju vlasti" u Beogradu, izjavio je potpredsednik Glavnog odbora SNS Bratislav Gašić.

Gašić je posle sednice, na kojoj je Narodna partija Maje Gojković postala kolektivni član SNS, rekao novinarima da su članovi glavnog odbora razgovarali o doradi statuta stranke, političkoj siutaciji i o izboru novih članova Predsedništva.

Predsednik SNS i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je pre početka sednice GO da će na dnevnom redu biti sva aktuelna politička pitanja, od borbe protiv korupcije, preko Kosova i Metohije, do unutarstranačkih stvari.

On je najavio da će biti značajnog podmlađivanja u stranci i da će u predsedništvo ući Jadranka Joksimović, Marko Selaković i Marko Đurić.

Na pitanje da li će jedna od tema biti promena vlasti u Beogradu, Vučić je odgovorio da “pretpostavlja”.


"Ne očekujem da će danas biti doneta konačna odluka, mada nikad se ne zna. Najverovatnije će se o tome raspravljati i na sledećoj sednici GO koja je zakazana 20. decembra."

Na pitanje šta očekuje od sutrašnjih razgovora o Kosovu između premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu, Vučić je rekao da je to naša obaveza. On je ukazao da je "najlakše reći i kritikovati", a teško je doneti ozbiljno rešenje za zemlju.

"Zemlja se nalazi u izuzetno teškoj situaciji i u njoj se ne nalazi krivicom ove vlade. Naše je da, ako možemo, izvučemo zemlju iz te situaciju, a ako ne možemo, nemamo nikakav problem da se raspišu izbori. Samo neka kažu da žele izbore i da imaju veći legitimitet od nas i da im narod više veruje, neka predlože izbore i imaće ih", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.12.2012. 21:17
Glavni odbor SNS .... a zasto imate skupstinu ??????????????
Utorak 04.12.2012. 07:32
Vučić je ukratko rekao: teško je bilo sa njima, teško je sa nama, ako budu novi izbori, opet dolazimo mi... A teško je narodu, naravno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online