Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 02.12.2012.
12:44
Dnevnik, Srna A

Barikade odgovor na uspostavljanje granične linije

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović kaže da će "oživeti barikade" u slučaju da sporazum o upravljanju administrativnim prelazima dovede do "de fakto uspostavljanja granične linije" prema centralnoj Srbiji.

Foto - arhiva: Srbi mogu ponovo, kao i ranije, da "ožive barikade"
 


"Svaki pokušaj da protivustavno zaživi nekakva granica unutar države Srbije biće sprečen tako što će Srbi svaki takav prelaz učiniti potpuno nefunkcionalnim. To je moguće, jer među nama postoji poptpuno jedinstvo i odlučnost da se izborimo za naše vitalne interese koji nikad nisu bili ugroženiji", rekao je Ivanović.


On je za novosadski "Dnevnik" istakao da Srbi sa severa Kosova i Metohije moraju biti deo tima Ivice Dačića u predstojećim razgovorima sa Hašimom Tačijem, jer najbolje znaju šta je za njih prihvatljivo, a šta ne.


"Moramo da budemo deo Dačićevog tima, kao i da i nas pita pre nego bilo šta dogovori sa Tačijem. Jer, bez našeg znanja i saglasnosti teško da išta od tog može biti provedeno na terenu", naveo je Ivanović.


On je napomenuo da je imao priliku da razgovara sa Tačijem 1999. godine, "kad ga je predstavnik Unmika doveo u severni deo Mitrovice sa gomilom naoružanih ljudi".


"I pre početka razgovora mi smo najpre uspeli da izbacimo sve te naoružane likove iz zgrade Zdravstvenog centra, gde smo se sastali. Rezultat tih razgovora bio je da Tačiju više nije bilo na kraj pameti da dolazi u Mitrovicu. Tačnije sprečili smo nasilnu integraciju severa Kosova i Metohije", kaže Ivanović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.12.2012. 14:39
Prvo svaka cast srbima sa kosova.Drugo sta bre govorite srpski narod je uz vas,da je tako onda bi se digli srusili ovu izdajnicku vlast koja nas vodi u propast i kao nasi predci u novi kosovski boj,a ne pricali po novinama ili drzali proteste sa par stotina ljudi o toga nista kao i od dosadasnjih prica i pricica .Danas kosovo sutra vojvodina prekosutra raska.Kad ce te shvatiti da nas evropa i sad mrze i da nece stati na kosovu.zapamtite ovo ce odluciti sudbinu nase dece i nase svete srpske zemlje.A ako to jos niste shvatili onda je to zalosno i nasa zemlja ce nestati.U svakoj normalnoj drzavi bi se vec odavno pobunili,jer i klinac od 10godina moze da vidi da smo na ivici propasti.
Nedelja 02.12.2012. 12:58
samo jedinstveni mozemo sacuvati sever kosova!
Nedelja 02.12.2012. 15:26
оно што сам рекао пре,за жуте могу рећи и за ове (све је исто само нема дс играча као) могу да поновим- београд је тај који ствара независно косово. да би се то спречило довољно је само да се направи критична маса људи (100000) и може да се мења у србији који год систем да ЈЕ. договор са шиптарима није у интересу срба!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online