Subota 21. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 02.12.2012.
01:05
Ekipa Vesti A

Sve Srbe na slobodu!

Srbi širom dijaspore ogorčeni su zbog oslobađajućih presuda koje je izrekao Haški tribunal. Zločini u "Oluji", kada je ubijeno blizu 2.000, a proterano više od 220.000 Srba kao da se nisu ni dogodili jer je Hag hrvatske generale Ante Gotovinu i Mladena Markača oslobodio svake optužbe. Novi šok iz Haga stigao je prekjuče kada su haški arbitri ocenili da "nema dovoljno dokaza" da su Ramuš Haradinaj i njegovi teroristi iz OVK kidnapovali, mučili i ubijali Srbe na Kosovu i Metohiji, pa se i ovaj zločinac ekspresno našao na slobodi.

Hag mu oprostio ubistvo Srba: Komandant OVK terorista Ramuš Haradinaj (u sredini)
 

Da je takva presuda u slučaju Haradinaj bila i očekivana kaže Milica Petrović iz Bira u Švajcarskoj.

- Sve je bilo jasno kada je Gotovina oslobođen iako se zna da je odgovoran za smrt velikog broja ljudi. Ovo nema veze sa pravdom i pravim sudom, već sa politikom. Trebalo bi prekinuti svaki kontakt sa tim sudom, koji je pokazao da je oformljen samo za Srbe - kaže Milica Petrović.

Sudije zaslužile zatvor

Ljubomir Blagojević iz Hanovera u Nemačkoj ističe da je haškim presudama legalizovano ubijanje jednog naroda.
- To može da bude opasno ne samo za Srbe već i za celokupni svetski poredak. Sudije koje su izrekle ovakve presude zaslužuju da idu zatvor jer su zloupotrebili prvdu i međunarodno pravo - kaže Blagojević.

Zoran Jovanović iz Soloturna u Švajcarskoj kaže da predstavnici zločinaca sede u Haškom tribunalu i da sude po narodnoj - kadija te tuži, kadija te sudi.


- Ovo je vrhunac licemerja i moralnog propadanja celog zapadnog društva i sistema u čije vrednosti su nas prodavci magle, lažni nobelovci i mirotvorci uveravali godinama. Činjenica da su hrvatski zločinci Gotovina i Markač oslobođeni, sada šiptarski, Haradinaj, Baljaj i Brahimaj, a da se protiv zločinaca muslimana iz BiH i ne vode procesi nego se prikriva da su ubijali i sopstveni narod. To potvrđuje mišljenje mnogih Srba, da je ulazak u EU rezervisan za bivše hitlerovske sluge i njihove naslednike. Srbija treba da zatraži puštanje na slobodu svih haških osuđenika srpske nacionalnosti, Mladića, Karadžića i ostalih - rekao je Jovanović.

Jasno je zašto je Hag stvoren

Bojan Stefanović iz Pariza ističe "da je potvrđeno da je Hag stvoren samo za Srbe".
- Na osnovu toga, svet nas je proglasio đavolima. Najiskrenije, ne vidim nikakav način da se od toga odupremo, da tu ljagu speremo, a pogotovo ne uz pomoć politike i političara. Na nama je da dokažemo da nismo zli i prljavi, da nismo ubice i genocidni, ali ne znam kako bismo to obavili. Mislim da smo nemoćni - kaže Stefanović.

Željko Savić iz Štutgarta ističe da je oslobađanje Haradinaja i hrvatskih generala ova veliki udarac pre svega međunarodno pravo, pa tek onda za Srbe.


- Haški tribunal je uz podršku velikih sila podržao zločin nad jednim narodom verovatno pokušavajući da opravda svoje stavove devedesetih godina i sada ima potrebu da dokaže da su jedini i isključivi krivci Srbi. Presuda je još jedan nož zabijen Srbiji u leđa ali sam ubeđen da će se Srbija uskoro oporaviti i stati na noge.


Stanoje Zlatanović iz Minhena rekao je da se oslobađanje iz zatvora Ramuša Haradinaja znači da Srbija treba da prekine sve pregovore s Prištinom.


- Smatram da premijer Ivica Dačić ne treba da dalje pregovara sa Prištinom, jer nema o čemu, osim ako ne misli da se seli na Kosovo i tamo živi. Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegov zamenik Bruno Vekarić treba odmah da podnesu ostavke na dužnosti. Ja ih pitam - kako ih nije sramota? Sada oslobođeni Haradinaj, a malo ranije Gotovina i Markač. Oni treba da leže u zatvoru kao i drugi koji su krivi za ratne zločine počinjene prema Srbima - rekao je Zlatanović.

Ko je ubijao u "Oluji"?

Danko Slavuljica

Danko Slavuljica iz Hanovera u Nemačkoj kaže da su oslobođeni oni kojI su započeli rat, a naši koji su pokušali da brane nedužno stanovništvo čame u zatvorima.


- Pa nisu valjda Karadžić i Mladić pravili "Oluju"? Zar su Srbe na Kosovu i u Bosni ubijali srpski generali? Posle ovih presuda Srbi u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu još su ugroženiji, a presude bi mogle da imaju pogubne posledice i po budućnost celokupnog srpskog naroda - ističe Slavuljica.


Sreto Vujić iz Ingolštata nije previše iznenađen zbog puštanja Haradinaja na slobodu, jer to su na određeni način nedavno nagovestili hrvatski generali.

- U sve oko Haškog suda u velikoj meri umešala se politika, ali i pritisak i interes velikih sila. Iako je sve ličilo na suđenje po pravu i pravdi, pokazalo se i u slučaju Haradinaj da je to farsa i unapred se znalo da on neće biti osuđen na zasluženu kaznu, nego čak i pušten na slobodu.

Porodice najviše propatile

- Šta reći za još jednu sramnu presudu u Hagu osim da boli da je nepravedna i da je Srbi nisu zaslužili. Ko god da je rekao da je to sud protiv Srba - presudama je to Tribunal i potvrdio. U suprotno jedino mogu da me ubede ako na slobodu puste sve Srbe koji su tamo zatočeni i kojima se sudi. Veoma mi je žao svih porodica koje su prvo izgubile svoje najmilije, a potom verovale u pravdu - rekla je Nataša Krstić iz Frajburga.

Ovo je velika nepravda i dokaz da ovaj međunarodni sud pravde nije radio ni po pravu ni po pravdi - rekao je Vujić.


Željko Filipović iz Santuana u Francuskoj kaže da ne razume "zašto uopšte sve te druge dovode u Hag?


- Zašto ih tamo drže? Pa, to
košta. Pošto je taj Hag, milion odsto potvrđeno, izmišljen samo za Srbe, onda im je mnogo jeftinije da taj Hag dovedu u Beograd i tu sude Srbima, može i svima nama, to oni vole - zaključio je Filipović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.12.2012. 02:45
Pa ako cemo po tvome, da oni sude po cinjenicama, onda je cinjenica da nemaju dovoljno dokaza ni protiv Srba... Zato molim te, ne lupetaj gluposti iako si Hrvat...
Nedelja 02.12.2012. 02:47
Одлични коментари, свака част браћо Срби.
Nedelja 02.12.2012. 08:46
Srbi nisu genocidan narod a i da neko tako misli bas nas briga... Svi znamo sta su nemci radili pa ih svi postuju i cene jer su bogati... Niko im nista ne moze...Mi Srbi smo radan i vredan narod i mi mozemo da budemo prosperitetan narod i cenjen samo da pocnemo da radimo i napredujemo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online