Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 30.11.2012.
23:41
Večernje novosti A

Spremna klopka za Đilasa

Strategija za promenu vlasti u Beogradu biće razmatrana sledeće nedelje na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke, pišu beogradske ”Večernje novosti”, navodeći da će tada naprednjački vrh bazi izložiti redosled koraka sračunatih na rušenje gradonačelnika Dragana Đilasa i selidbu DS u opoziciju.

Naprednjaci, navodno, već imaju većinu da ga smene: Dragan Đilas
 

Izvori “Večernjih novosti“ prenose da će naredne sedmice partijski operativci SNS dobiti konkretna zaduženja za politički desant na Stari dvor. Naprednjaci će, međutim, sačekati da se procesuiraju krivične prijave koje je Državna revizorska institucija nedavno podnela protiv nekoliko gradskih funkcionera, među kojima ima i prvaka DS. Oni računaju da će ovi procesi sigurno da nagrizu ugled aktuelne vlasti i politički kredibilitet Đilasa, pa bi ofanziva na njega bila predstavljena kao borba protiv korupcije, a ne kao prekrajanje izborne volje Beograđana.
 

Pročitajte još:

Đilas pada zbog “Bus plusa“ i korupcije!?

U SNS su ubeđeni da za ovu klopku imaju uporište i u matematici, tvrdeći da većina za svrgavanje demokrata nije sporna.


- Ne treba oko tog pitanja praviti veliku nervozu. Imamo većinu - kratko je rekao Aleksandar Vučić, lider naprednjaka, ne upuštajući se u dalje analize.


U štabu SNS se čulo da će im se, uz SPS, JS i DSS, prikloniti i PUPS, iako je vođstvo penzionera javno podržalo Đilasa. Krkobabićevi, međutim, tvrde da ih naprednjaci nisu zvali.
 

Skupljaju potpise za promenu statuta

Naprednjaci su započeli prikupljanje potpisa za izmenu Statuta Beograda. I taj čin je u funkciji pritiska na aktuelnu vlast u glavom gradu.
- Cilj je gradskim opštinama da vrate matične službe i nadležnosti oko legalizacije objekata. Zahtevamo takođe i da se Barajevu, Surčinu, Obrenovcu i Sopotu vrati status prigradskih opština - rekao je Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada.

- Nema ništa novo. Za sada ostaju na snazi raniji stavovi našeg rukovodstva da vlast u Beogradu radi dobro - rekao nam je Momo Čolaković, potpredsednik PUPS.


I socijalisti kažu da je loptica još u dvorištu SNS i ne žele da se opredeljuju o zahtevu za smenu beogradske vlasti koji još nije ni stigao do njih. Šef Gradskog odbora DSS Andreja Mladenović rekao je za ”Večernje novosti” da oni očekuju formalnu inicijativu od SNS.


- Spremni smo za razgovore, jer su Beogradu neophodne promene što pre.


Većinu u beogradskom parlamentu trenutno čine Đilasova lista ”Za bolji Beograd” i koalicija SPS-PUPS-JS koji su ”zaposeli” 63 od 110 stolica. Tabor demokrata broji 50 mandata, SNS 37, DSS devet, SPS sedam, PUPS četiri i JS dva. Za odlučivanje je neophodna većina od 56 odbornika.

POVEZANE VESTI

Subota 01.12.2012. 00:33
Каква клопка? То што ће да га склоне са места градоначелника Београда, значи само да ће га спречити да краде даље, али то неће вратити паре које је покрао. Ђиласово богатство се процењује на преко милијарду евра. Он је успео за достигне, ако не и да престигне Мишковића. Паре је наравно склонио негде преко гране, опљачкао је као и сви жути ову земљу како нису ни Турци, ни Немци. Море, њега бих ја на доживотну робију.
Subota 01.12.2012. 06:08
SNS to može i šminkati i zvati kako hoće - ali to JESTE pokušaj rušenja demokratski izabrane vlasti u Beogradu. A normalno je da im Đilas smeta, prvi na listi - jedini on i može da im parira...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online