Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 30.11.2012.
19:19
Beta A

Dogovor: Na prelazima jednak broj carinika Srbije i Kosova

U tehničkom dijalogu Beograd-Priština u Briselu je postignuta saglasnost da na prelazima bude jednak broj carinika Srbije i Kosova, a stav srpske strane je da bi Euleks trebalo da ima izvršnu ulogu, rekao je šef srpskog tima Dejan Pavićević.

Jarinje je jedan od prelaza koji će da bude pušten u rad 10. decembra
 

On je novinarima posle dvodnevnog tehničkog dijaloga naveo da će prelazi Jarinje, Konculj i Merdare biti pušteni u rad 10. decembra.


To je dogovoreno na prošlom sastanku srpskog premijera Ivice Dačića i predsednika vlade u Prištini Hašima Tačija sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton, a još tri prelaza će biti otvoreni do Nove godine, dodao je Pavićević.


On je objasnio da se ispostavilo da je sporno pitanje ko će ubirati, odnosno kome će ići prihodi od carinskih dažbi.


Kosovski Srbi su na sastanku u Beogradu tražili da to ide srpskim opštinama na severu, a ne u Prištinu i o tome se još razgovara.


Šef srpskog tima je dodao da su radovi na prelazima već u toku, ali da oni neće biti tačno na administrativnoj liniji s Kosovom kao što je zamišljeno, budući da je to neizvodivo zbog konfiguracije terena, već će biti postavljeni po desetak metara u dubinu s obe strane administrativne linije.


Prelazi Končulj i Jarinje će biti na strani administrativne linije prema unutrašnjem delu Srbije, a Merdare ka Kosovu.


Pavićević je naveo da će razgovore nastaviti u ponedeljak, a tada će u ime vlasti u Prištini doći i Edita Tahiri. Pavićević je istakao da će posle nastavka razgovora u ponedeljak podneti izveštaj Vladi Srbije o tome šta je dogovoreno.

POVEZANE VESTI

Petak 30.11.2012. 21:01
И шта би са таблицама, документима, и осталим условима?
Subota 01.12.2012. 03:44
Braco, od 10. decembra 2012 godine Srbija prestaje da postoji kao drzava, jer je pogazen Ustav koji je najvise zakonodavno delo, pogazen je teritorijalni integritet i suverenitet suverene zemlje. Srbija ostaje samo kao geografski pojam, kao Balkan, kao na primer Bavarska, kao Alpe i slicno. Svako moze doci, odneti deo Srbije i proglasiti je svojom teritorijom. Bolje nismo ni zasluzili a Bozija kazna ce nas tek snaci, jer sutimo, izdajemo, Bogu se ne molimo vec rugamo, tudjincu sluzimo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online