Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 29.11.2012.
12:16 >> 13:31h
Beta, B92 A

Ramušev advokat: Karla, izvini se Haradinaju i narodu Kosova

Advokat Ramuša Haradinaja Ben Emerson pozvao bivšu glavnu tužiteljku Haškog tribunala Karlu del Ponte da se javno izvini trojici optuženih i narodu na Kosovu.

 Karla je kriva za sve : Ramušev advokat Ben Emerson
 

Britanski advokat ocenio je i da optužnica protiv Haradinaja nikada nije trebalo da bude podignuta i da bi za to trebalo da odgovara bivša glavna tužiteljka Karla Del Ponte, zato što je zanemarila savete svojih pravnika.

"Britanci, Amerikanci i drugi su joj, takođe, rekli da je ovo shvatila skroz pogrešno, ali je ona bila odlučna da nastavi uprkos dokazima", kazao je Emerson.

On je pozvao Del Ponteovu da se izvini Haradinaju i narodu Kosova.

"Haradinaj se večeras vraća u Prištinu. On će nastaviti da radi kao lider Kosova, na funkciji na kojoj je bio pre suđenja", rekao je Emerson novinarima.

Sudsko veće Haškog tribunala oslobodilo je danas Haradinaja i njegove pomoćnike, Idriza Baljaja i Lahija Brahimaja, i naložilo da momentalno budu pušteni na slobodu.

Karla se slatko nasmejala

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je danas da nije začuđenja današnjom oslobađajućom presudom Ramušu Haradinaju, Idrizu Baljaju i Lahmiju Brahimaju pred Haškim tribunalom, već činjenicom da je bilo teško prikupiti dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv njih.

"Istraga protiv Haradinaja bila je veoma teška. Nije bilo saradnje Tužilaštva sa zemljom, nije bilo saradnje sa Kosovom, tako da je bilo veoma teško prikupiti dovoljno dokaza kako bi se podigla optužnica", rekla je Del Ponte. Prema njenim rečima, kada bi dokazi i bili prikupljeni, svedoci bi menjali svoje iskaze.

Iz tog razloga, Tužilaštvo je pokrenulo novi slučaj kako bi prikupilo dovoljno dokaza, ali, kako je dodala Del Ponte, ni tada nije bilo u stanju da prikupi dovoljno dokaza.

Bivša glavna tužiteljka Haškog suda nije želela da komentariše zahtev Bena Emersona, advokata Haradinaja, Baljaja i Brahimaja, da se ona javno izvini zbog podizanja optužnice protiv njih, već se samo nasmejala.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.11.2012. 12:23
Karla da se izvini zrtvama,i pobijenim svedocima!, STOP PREGOVORIMA SA EU!
Četvrtak 29.11.2012. 12:27
sad ce da bude i debela osteta.
Četvrtak 29.11.2012. 13:05
Valjda je čovek imao "Licence to Kill"!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online