Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 29.11.2012.
12:32
D. Dekić - Vesti A

Bajatović pod prismotrom

Pod policijskom lupom našla se još jedna politička krupna riba - direktor Srbijagasa i poslanik Dačićeve partije SPS Dušan Bajatović, a zbog malverzacija s prodajom pšenice u kojima je Azotara Pančevo oštećena za 18 miliona evra.

Neću se pozivati na imunitet: Dušan Bajatović
 

Azotara inače posluje u okviru Srbijagasa i jedno je od 24 preduzeća čije preispitivanje privatizacije traži EU. Zbog prodaje jeftinog đubriva iz Azotare privatnim kompanijama, prošlog vikenda je uhapšeno devet lica.

Pokazalo se da su milioni ispumpani i trgovinskim manevrima s pšenicom koju je pančevačka fabrika prodavala po znatno nižim cenama od onih po kojima je kupila i na samo dve takve transakcije izgubila 225 miliona dinara. Na ovom slučaju radi se pažljivo i detaljno da bi se utvrdilo gde je završila razlika u novcu i koja je bila uloga Bajatovića.

Ozbiljno zagrizao

Analitičaru Milanu Nikoliću deluje da je Vučić "ozbiljno zagrizao" u borbi sa kriminalom i korupcijom.
- Vučić će biti uverljiv tek ako istraži i grehove partnera u vlasti, pa ako stigne i do svojih ljudi, a ne isključivo demokrata koji su sada u opoziciji. Građani će mu tada poverovati, kao i ako bude te afere isterao do kraja, a krivci završe u zatvoru - kaže Nikolić.

Direktor Srbijagasa je ranije izjavio da je Azotara prodala pšenicu po tržišnim cenama, ali se ispostavilo da su Invej Predraga Rankovića Peconija i Ju point Zorana Drakulića kasnije doplaćivali za kupljeno, iako nisu morali. Bajatović kaže da se neće pozvati na imunitet poslanika šta god da se desi.

- Ne treba ni da se branimo u medijima, ni da se ljudima sudi u medijima. Ko se ogrešio o zakon, treba da bude kažnjen - kazao je Bajatović na proslavi pola veka postojanja Azotare i dodao da to ne znači da Azotara treba da bude uništena i vraćena špekulantima.


Da ova afera nije nova, potvrdio je Savet za borbu protiv korupcije koji je još 23. juna prošle godine ukazivao na nju Vvladi Mirka Cvetkovića. Prema rečima Jelisavete Vasilić, člana Saveta, niko iz vlasti nije reagovao. U izveštaju Saveta piše da je Azotara od Viktorija grupe pozajmljivala pšenicu po 12 dinara, iako je na produktnoj berzi koštala 10,8, a prodavala je Drakulićevom Ju pointu za 8,66 dinara.

Zoran Drakulić tvrdi da su njegovi poslovi čisti i da je gubitak Azotare u poslu s JU pointom minimalan u odnosu na one nastale kad je pšenicu morala da kupi i da vrati. On dodaje da nije problem njegove firme, već Azotare što je cena pšenice na berzi skočila.

Četvrtak 29.11.2012. 13:02
Bolje bi bilo da je iza rešetaka - tako će pare građana Srbije biti bezbednije.
Četvrtak 29.11.2012. 12:43
ццц и нико од крупних риба не заврши у затвор или у рудник, јадна и бедна ова влада, само покрене аферу , па онда је поклопи другом афером ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online