Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 28.11.2012.
17:38
Beta A

Nikolić i Dačić: Lideri Srba će videti sporazum

Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Ivica Dačić obavezali su se danas da će predsednicima opština na severu Kosova do 4. decembra dostaviti tehnički protokol sporazuma sa Prištinom u pisanom obliku, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike nakon sastanka sa predsednicima opština.

Tomislav Nikolić i Ivica Dačić sa predstavnicima Srba sa Kosmeta
 

"Predsednik Nikolić i premijer Dačić obavezali su se da tehnički protokol u pisanom obliku, potpisan od strane privremenih vlasti u Prištini i Republike Srbije, dostave do 4. decembra 2012, nakon čega će se predsednici četiri opštine obratiti građanima severa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika.

Saopštenje je izdato nakon sastanka sa čelnicima opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Zvečan i Leposavić - Krstimirom Pantićem, Slavišom Ristićem, Dragišom Milovićem i Dragišom Vasićem, kojem je prisustvovao i šef u tehničkom dijalogu sa Prištinom Dejan Pavićević.

Nikolić je u razgovoru sa predsednicima opština ponovio da Srbija nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da se obezbedi bolji život, mir i sigurnost građana koji tamo žive, dodao je predsednik.

Dačić je obavestio predstavnike Srba sa severa Kosova i Metohije o sprovođenju do sada postignutih sporazuma sa Prištinom, pre svega o zajedničkoj upravi administrativnim prelazima i o sporazumu o slobodi kretanja.

Predsednici četiri opštine sa severa Kosova i Metohije zatražili su da tehnički protokol za implementaciju sporazuma ni na koji način ne promoviše ili predstavlja uvod u nezavisnost Kosova i Metohije.

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić danas je, nakon sastanka sa predsednikom i premijerom Srbije, rekao u Beogradu da Srbi na severu Kosova ne mogu da prihvate sprovođenje sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, ako on znači uspostavljanje granice sa centralnom Srbijom.

"Dobili smo uveravanja od predsednika i premijera da će u okviru nastavka tehničkog dijaloga... pokušati da taj sporazum poprave u smislu da Srbi ne moraju da vade kosovska dokumenta, ne menjaju srpske tablice i da ne plaćaju carine takozvanom nezavisnom Kosovu", rekao je Ristić novinarima nakon sastanka.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.11.2012. 20:54
lideri srba sa severa kosova ce videti sporazum,ali nasi lideri treba da postave anglosaksoncima.nemcima i ostalim pitanje ,GDE TO SRBI TREBA DA ZIVE DA BI ONI BILI ZADOVOLJNI? ODAKLE JOS TREBA DA SE ISELE ,PROTERAJU DA BI NJIHOV UZITAK BIO POTPUN? ZASTO SRBIJA TREBA DA ODGOVARA ZA SVE STO JE JUGOSLOVENSKA VOJSKA PREDVODJENA CRNOGORCIMA I JUGOSLOVENIMA URADILA,KADA JE JEDINI COVEK IZ SRBIJE BIO BORA JOVIC?od 45-e tece iseljavanje i doseljavanje u srbiju.srbi su iseljeni iz hrvatske,sa kosova ,delova bosne i svi se stisli u srbiju.kakvi su to procesi,ko je stimulisao iseljavanje?
Četvrtak 29.11.2012. 05:57
Braco, Kosmetski srbi, izdani ste!!! Izdani ste od vladajuce kamarile, koju je birala srpska javnost, kako ovu danasnju tako i onu zutu! Izdaju vas u ime clanstva necega sto Srbija nikada videti nece, jer je nece ni biti. Izdaju vas oni koji gmizu po podu EU kancelarija! Izdaje vas i narod koji mirno prati sta se desava, ali niko ne dira njihovu guzicu, pa zato suti!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online