Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 25.11.2012.
16:16 >> 17:25h
Beta A

Đilas: DS treba da se izvini građanima

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je da ta stranka mora da se izvini građanima koji su je podržavali, ako želi da vodi Srbiju, i dodao da je neophodno da se pod hitno napravi jasan plan za izlazak iz krize.

"Da se izvinimo ne zato što nismo ispunili obećanja, nego što nismo uradili sve što smo mogli i što je mnogima od nas kriza bila izgovor za sve"
 

"Da se izvinimo ne zato što nismo ispunili obećanja, nego što nismo uradili sve što smo mogli i što je mnogima od nas kriza bila izgovor za sve", rekao je Đilas predstavljajući se delegatima XV vanredne izborne skupštine Demokratske stranke.

Svi u stranci da se odrede prema svojim greškam, jer nisu svi isto radili i grešili pa nisu svi isto ni odgovorni: Dragan Đilas
 

Đilas je ocenio da je potrebno da se svi u stranci odrede prema svojim greškama jer

"Vlast je najveća privijegija"

Đilas je dodao da, ukoliko ga izaberu za novog lidera DS-a, svi članovi te stranke će morati da znaju da je vlast najveća
privilegija jer sa te pozicije može da se utiče da građani imaju
bolji život.

"Ko god bude zaboravio da na vlasti može da pomogne ljudima, biću mu
najveći protivnik i borac da taj ne bude u DS-u", rekao je Đilas.

"nisu svi isto radili i grešili pa nisu svi isto ni odgovorni" i pohvalio postupak predsednika DS-a Borisa Tadića koji je preuzeo odgovornost za izborne rezultate i povukao se iz izborne trke u stranci.

"To mora da se sledi jer to nas razdvaja od stranaka u kojima su ambicije lidera stranaka jače od volje građana. Svi ministri koji su bili u Vladi, koja je od građana dobila onakvu ocenu, treba dobro da razmisle da li treba da sede u parlamentu i predstavljaju DS", rekao je on i ocenio da plan za izlazak iz krize mora da bude realan i jasan svakom građaninu i dodao da Srbija mora da se fokusira na razvoj prehrambene industrije, sa naglaskom na poljoprivrednu proizvodnju, razvoj energetike i na unapređenje infastrukture.

Kuzmanović: Nudim dogovor za bolju DS

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) Branimir Kuzmanović rekao je da se kandidovao za tu funkciju, jer je delio zabrinutost za budućnost DS i Srbije i da nije mogao da ćuti u trenutku kada je moglo da se desi da DS oslabi, već je ponudio dogovor za bolju stranku.

Kandidovao za funkciju predsednika, jer je delio zabrinutost za budućnost DS i Srbije i da nije mogao da ćuti u trenutku kada je moglo da se desi da DS oslabi
 

Kuzmanović je rekao da samo u DS mogu da se čuju različita mišljenja i pozvao građane da se učlane u tu stranku jer samo u DS mogu slobodno da govore.

Govoreći o svom protivkandidatu Draganu Đilasu, Kuzmanović je kazao da sa njim godima sarađuje, da su godinama živeli u istoj zgradi, išli u istu školu i da obojica imaju zajedničko to što izluđuju svoje saradnike prevelikim zahtevima.

"Mnogi su očekivali da on (Đilas) odustane. Ali evo..", kazao je šaljivo Kuzmanović i naveo da između njih dvojice ima i razlika. On je poručio da ako delegati glasaju za Đilasa glasaju za čoveka koji sopstvenom energijom juri ka rešavanju problema, a da ako daju podršku njemu glasaju za čoveka koji definiše probleme, predlaže rešenja i zajednički sa drugima i uz sopstvenu veliku energiju realizuje planove.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.11.2012. 18:42
Novi Predsednik DS-a gosp. Đilas u pravu je kad kaže da DS treba da se izvini svojim glasačima.Nije dovoljno reći treba i uraditi,posebno na dešavanja u SUBOTICI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online