Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 24.11.2012.
12:01
D. Jojić - Vesti A

Radije u Šešeljev kabinet nego u džip

U poslednjem broju partijskog glasila radikala "Velika Srbija" objavljen je intervju sa zamenikom predsednika SRS Nemanjom Šarovićem. Uz saglasnost uredništva, prenosimo delove tog intervjua sa redaktorskim intervencijama prilagođenima interesovanjima čitalaca "Vesti".

Nemanja Šarović, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke 

Neki vam zameraju što ste se uselili u predsednički kabinet, koji je posle odlaska Nikolića bio prazan?
- U kabinet me "uselio" sam Šešelj, određujući me za svog zamenika. Za razliku od svojih prethodnika, koji su se uselili u stranački džip a kabinet ih nije zanimao, ja kabinet koristim, ali nisam želeo da koristim stranački džip, već sam ga garažirao do Šešeljevog povratka.


Ko su glavni krivci za loš izborni rezultat SRS?
- Iako je predsednik stranke preuzeo odgovornost na sebe, najviše su odgovorni oni koji su od septembra 2008. zauzimali vodeće funkcije u stranci.


Toma promenio ploču

Kako ocenjujete predsednički učinak Tomislava Nikolića?
- Tokom kampanje je tvrdio da će preispitati sve sporazume sa Prištinom. Dok je izabran, promenio je ploču. Narod je za njega glasao jer je želeo po svaku cenu da smeni Tadića koji je katastrofalno vladao.

Kako je umesto Martinovića došlo do kandidature Jadranke Šešelj za predsednika Srbije?
- To je bio iznuđen potez. Mesecima pre izbora odlučeno je da kandidat bude Martinović. Ali, počele su da stižu informacije da je on u kontaktu sa SNS. Plašili smo se da neposredno pred izbore povuče kandidaturu i podrži Nikolića. Jadranka nije želela da bude kandidat, protivio se i Vojislav, ali na kraju je preovladalo mišljenje da je to najbolje rešenje.


Martinović i Stevanović su prešli u SNS, iako je Martinović prednjačio u napadima na Nikolića i Vučića?
- Ne pamtim da se neko na srpskoj političkoj sceni toliko ponizio i obrukao. Martinović me nije iznenadio, a Stevanović me do poslednjeg dana ubeđivao da nikada neće izdati Vojislava.


Vjerica Radeta je unapređena?
- Vjerica je za predsednika Izvršnog odbora izabrana dva meseca pred izbore. Ne kažem da ona ne snosi deo odgovornosti, ali razlika između mene i onih koji je danas pljuju je u tome što sam joj se ja suprotstavljao dok je grešila.


Novi generalni sekretar je Ana Simonović, otkud ona kao doktor bioloških nauka, na toj funkciji?
- Ana je član stranke od 1990. Početkom devedesetih, tri godine je bila sekretar ratnog štaba, nakon čega je više godina boravila u inostranstvu, gde je i doktorirala.


Razvlačenje Šešelja

U kojoj je fazi haški postupak protiv predsednika SRS?
- U fazi razvlačenja, kao i svih prethodnih deset godina. Da je Šešelj za bilo šta odgovoran, suđenje bi završili za godinu, a potom bi mu presudili 20-30 godina robije.

Kakva je pozicija Milorada Mirčića?
- On je jedan od osnivača stranke i dugogodišnji predsednik Južnobačkog okružnog odbora i član Predsedničkog kolegijuma stranke.


A Zoran Krasić?
- Kao šef tima koji pomaže u odbrani Šešelja, Krasić je dao najveći doprinos. U skupštini je bio nezamenljiv. Očekujem da i ubuduće bude jedan od stubova stranke.


Gde su Nataša Jovanović i Gordana Pop-Lazić?
- Gordana retko dolazi u stranku, ali je i dalje član Predsedničkog kolegijuma. Nataša je jedna od osoba za koje bih stavio ruku u vatru da nikada neće izdati SRS.


Šta je sa Marinom Raguš?
- Marina je svojih pet minuta slave doživela kada je skoro čitava poslanička grupa SRS izbačena iz skupštinske sale. Tada joj je na raspolaganju bilo vreme čitave poslaničke grupe, koja je radila za nju pripremajući joj materijale za svaku tačku dnevnog reda. Nju je naglo stečena popularnost brzo udaljila od stranke.


Zašto Dragan Todorović nije bio nosilac izborne liste za Narodnu skupštinu?
- Todorović je odbio, ne samo da bude nosilac liste, već nije želeo da uopšte bude na listi. Obavestio nas je da mora da se posveti privatnom biznisu. Još je član Predsedničkog kolegijuma, ali ne dolazi na sednice.
 

 Vučić je opasan

Aleksandar Vučić kaže da je borba protiv kriminala i korupcije njegova životna misija?
- Svako ko iole dobro poznaje Vučića zna da je njegova životna misija da prodajom demagogije osvoji i zadrži vlast. On je izuzetno ambiciozan i opasan čovek, kao vatra je, dobar sluga ali loš gospodar.
Zbog čega Vučić sprečava smenu Dragana Đilasa?
- Zato što ga je Đilas na izborima odrao kao mačku. Vučić zna da Đilasova smena ne bi medijski dobro izgledala. Drugi problem je što naprednjaci, i da dobiju mesto gradonačelnika Beograda, nemaju koga da stave u tu fotelju.

POVEZANE VESTI

Subota 24.11.2012. 15:19
Daleko je do sledećih izbora, jedino njihova omladina ima strpljenjai jaka leđa da iznese njihove , i sada brojne aktivnosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online