Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 23.11.2012.
18:39
Telegraf A

Vučić rešava slučaj kadeta Pavlovića

Ministar odbrane Aleksandar Vučić pozabaviće se slučajem Gorana Pavlovića, najboljeg pitomca Vojne akademije, koji je zbog propusta lekara izbačen s daljeg školovanja u ovoj ustanovi.

Propisi ne dozvoljavaju da se kadet Pavlović vrati na Vojnu akademiju
 

Pavlović je dve godine uzastopno prolazio redovne preglede na Vojnoj komisiji, da bi mu posle najnovijeg, trećeg, saopštili da ima srčane smetnje i da više neće moći da se školuje za pilota. U tom trenutku bio je nabolji kadet na Vojnoj akademiji, s prosečnom ocenom 9,80.

"Ministar će, čim se vrati sa službenog puta iz Norveške, isterati na čistac ovaj slučaj. To je podiglo dosta prašine u javnosti i nikom nije u interesu da ova priča ostane bez epiloga", rekao je sagovornik Telegrafa iz Ministarstva odbrane.

Međutim, u ovom slučaju možda neće biti "hepi enda", jer ima indicija da je bilo nekih nelogičnosti oko lekarske dokumentacije Pavlovića, kome je i otac pilot. Izbačeni kadet potvrđuje da će se sastati s Vučićem u ponedeljak, kada će pokušati da mu objasni šta mu se zapravo desilo.

"Najpre želim da demantujem da je bilo muljanja s mojom zdravstvenom dokumentacijom. Tačno je da mi je otac pilot, ali on zaista nema nikave veze s tim. Imao sam ponude iz inostranstva da tamo studiram, ali sam se odlučio za našu akademiju. Još važnije: kako je moguće da mi ista komisija prve dve godine da prelaznu zdravstvenu ocenu, a da me treće ti isti ljudi obore?!", pita se nesuđeni pilot.

Iako vojni propisi ne poznaju vraćanje kadeta posle prvobitnog izbacivanja s Vojne akademije, Pavlović kaže da bi tako nešto odbio čak i da mu predlože.

"To bi bilo kobno po mene zbog pritisaka u kasnijoj karijeri. Neću tražiti ni odštetu. Da sam želeo da izvučem profit za sebe, verovatno bih postupio na drugačiji način. Hteo sam samo da ukažem na problem, a verujte, nisam jedini kome se ovo desilo", tvrdi Goran Pavlović.

Podsetimo, on se u pismu ministru odbrane požalio da je isključen s Akademije, zbog čega je ostao bez stipendije i mogućnosti da postane pilot.

"Gde sam pogrešio, gde su moje tri godine života i školovanja, ko se igrao s mojim zdravljem i snovima?", zapitao se Pavlović u pismu Vučiću.

Petak 23.11.2012. 19:51
ma ovo sve smrdi na 3km....izbacuju zdravog kadeta on je imao pritiske u toku skolovanja,otac mu je pilot,zakon je strog...ocito nekome smeta!
Petak 23.11.2012. 18:51
Vucic se danas u Oslu sa članovima stalnog Komiteta za spoljne poslove i ODBRANU norveškog parlamenta i ministarkom ODBRANE Kraljevine Norveške Anom Grete Strom Erikson, i tom prilikom razgovarao o intenziviranju EKONOMSKIH odnosa i DRUGIH vidova saradnje dveju zemalja. Sad da stave svi na celo, pa da pitaju sebe sta stalno dolaze ministri obrane EU i NATOzemalja u Srbiju kao i sta njih Vucic srece vani. Verovatno radi zajednickog trzista za oruzje iz Srbije??? ...ILI se najjaci mozda boje kuda cemo kad ruske cevi krenu. Da li s time mozemo da shvatimo i presudu hrv generalima KAO UPOZORENJE JEDNOG POSTENOG I DEMOKRATSKOG SVETA.Ukoliko budemo dobri MOZDA se i nadju topnicki dnevnici.
Petak 23.11.2012. 19:05
Bilo kako bilo ovde se malo šta može uraditi u pitanju je zakon koji je preterano strog.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online