Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 18.11.2012.
16:51
Beta A

Uspešno izvedena pokazna vežba u Kosovskoj Mitrovici

Pokazna vežba u organizaciji Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju uspešno je održana danas u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a učestvovali su pripadnici civilne zaštite, vatrogasne jedinice i hitne službe iz četiri opštine na sveru Kosova i Metohije.

Kosovska Mitrovica: Tema vežbe je bila požar u soliteru na četvrtom spratu i delovanje svih ekipa osposobljenih za evakuaciju i gašenje požara
 

Predsednik Kriznog štaba za vanredne situacije i predsednik Opštine Krstimir Pantić čestitao je učesnicima na uspešno završenoj vežbi u kojoj su pokazali, kako je naveo, disciplinu i veliko požrtvovanje.


Vežba je počela u podne, trajala je jedan sat, a tema je bila požar u soliteru na četvrtom spratu i delovanje svih ekipa osposobljenih za evakuaciju i gašenje požara.


Pantić je ukazao na važnost postojanja civilne zaštite ističući da će njeni pripadnici "uvek biti tu da pomognu u spašavanju ljudi, materijalnih i kulturnih dobara i životne sredine od elementarnih nepogoda, posledica terorizma, ratnih i drugih nesreća".


"Civilna zaštita je formirana u skladu sa Ženevskom konvencijom, koja predviđa njeno funkcionisanje čak i na teritorijama pod okupacijom", rekao je Pantić i pojasnio da članovi civilne zaštite u određenim okolnostima mogu nositi i lako naoružanje za održavanje reda ili za samoodbranu.


Pantić je istakao da će "civilna zaštita biti na usluzi svim građanima bez obzira na njihovu versku i nacionalnu pripadnost".


Posebnu zahvalnost Pantić je uputio Kancelariji za KiM i Vladi Srbije koji su podržali i pomogli održavanje pokazne vežbe.


"Spremni smo na podelu odgovornosti i tesnu saradnju sa predstavnicima međunarodne zajednice čije su snage prisutne na Kosovu i Metohiji kako bi zajedničkim delovanjem osigurali stabilnost, trajan mir i slobodu kretanja koju Srbi i ostali nealbanci za sada nemaju", rekao je Pantić.


Koordinator Kancelarije za KiM Zlata Radovanović je zahvalila svima koji su učestvovali u pokaznoj vežbi.


Na vežbi su bili prisutni čelnici lokalnih samouprava iz srpskih sredina na KiM i rukovodioci radnih kolektiva i institucija koje rade na tim prostorima.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.11.2012. 17:03
Zamajavaju narod
Nedelja 18.11.2012. 19:08
Sta znaci decje svodjenje saradnje sa Hagom na tehnicki nivo? Da li to znaci dizanje za dva meseca na puni nivo, iako ostanu oslobodjeni svi dzelati srbskog naroda bez obzira bili to Hrvati, muslimani ili Albanci? Kad ce da se ponove izbori na mestima neregularnosti kako bi Dveri mogle kao predstavnici parlamenta upute u proceduru pitanja od zivotne vaznosti za ovaj narod?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online