Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 18.11.2012.
08:21
Pressonline A

Ružica Đinđić od suda tražila košulju u kojoj je Zoran ubijen

Ružica Đinđić, udovica pokojnog premijera Zorana Đinđića, zatražila je da joj se vrati košulja u kojoj je njen suprug bio kada je ubijen 12. marta 2003. godine na ulazu u Vladu Srbije, saznaje Pressonline.

Uspomena: Ružica Đinđić tražila košulju u kojoj je ubijen njen suprug Zoran Đinđić
 

Košulja u koju je bio odeven premijer tragičnog dana, s obzirom na to što je bila jedan od najvažnijih detalja sudskog postupka kao dokazni materijal i predmet balističke analize, do pravosnažnih presuda ubicama nije mogla da bude vraćena porodici.

Sve vreme je čuvana u depou nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda, a posle reforme pravosuđa najverovatnije je završila među najčuvanijim stvarima Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Kako saznaje Pressonline, sud će morati da postupi po zahtevu Ružice Đinđić jer su prvoosumnjičeni Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek pravosnažno osuđeni, te zahtevi za ponavljanje postupka, koje su podneli Sretko Kalinić i Miloš Simović, ne zahtevaju dalje zadržavanje materijalnih dokaza te vrste.

Ipak, nezvanična saznanja Pressonline da bi košulja i drugi predmeti Zorana Đinđića mogli da budu izloženi na uvid javnosti na desetogodišnjicu njegove likvidacije, sledeće godine, niko nije mogao da nam potvrdi.

Advokat Ružice Đinđić Rajko Danilović potvrdio je za Pressonline da je udovica pokojnog premijera tražila da se vrati košulja u kojoj je njen suprug ubijen.

"Meni je ta priča poznata, znam da je Ružica tražila košulju. Dok je trajao sudski postupak to je bio jedan od najvažnijih dokaznih predmeta i nije mogao da bude vraćen porodici. Pošto su Jovanović i Ulemek pravosnažno osuđeni ne postoje ni zakonske prepreke da se košulja porodici vrati", rekao je Danilović za Pressonline.

I advokat Božo Prelević, pravni zastupnik Gorana Veruovića koji je povređen prilikom atentata na premijera kao član njegovog obezbeđenja, potvrđuje da postoji pravni osnov za vraćanje stvari pokojnog premijera.

"Koliko ja znam porodici još nije vraćena košulja, iako su i zakonski uslovi sada ispunjeni. Porodica ima pravo da to zahteva", kaže Prelević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.11.2012. 09:57
Malo je otužno...
Nedelja 18.11.2012. 12:09
Napokon je "Ljotićevac" pokazao pravo lice. EU Reich nema alternativu - to je govorio i Dimitrije Ljotić 1941. Đinđić je bio izdajnik i strani špijun , a plavuša mu je pomagala. Nažalost ovo je Srbija, a ne Rusija.
Nedelja 18.11.2012. 12:11
Nikako ne zeim da vredjam ni jednog srbina ali od Slobinog rezima i na dalje samo ronemo u sve vecu propast. Prvo smo krajem osamdeseih verovali najvecem americkom spijunu sa kojim je americka administracija ostvarila svaki svoj cilj a na kraju su prtofitabilno reciklirali i stare bombe. Posle Slobodana su na vlasti marionete koje su samo doterivale neodradjene detalje da bi nas mogli legalno ponizavati. NE u EU ne u NATO. Srbi probudite se vec jednom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online