Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.11.2012.
08:16
Beta A

Kolegijum RTS-a negirao navode Kovačevića

Kolegijum generalnog direktora Radio televizije Srbije demantovao je navode poslanika demokratske stranke Srbije (DSS) Siniše Kovačevića da je celokupan raspoloživi fond marketinških sekundi RTS prodao kompanijama čiji su vlasnici Dragam Đilas i Srđan Šaper.

Kolegijum RTS-a odbacuje tvrdnje Siniše Kovačevića
 

"Zakon zabranjuje monopolsku prodaju marketinškog vremena bilo kojoj agenciji. Dve najveće agencije po zakupljenom reklamnom prostoru, na Prvom programu RTS-a imaju jedna 27,7 odsto a druga 10,8 mogućeg vremena", navodi se u saopstenju i dodaje da su svi ugovori u svakom trenutku dostupni i stavljeni na uvid ovlašćenim institucijama.

Pročitajte još:

* "Plavuše sa RTS" protiv pisca Siniše Kovačevića

Kovačeviće tvrdnje da je celokupan fond marketinških sekundi prodat Đilasovoj i Šaperovoj kompaniji više godina unapred, Kolegijum navodi da Zakon striktno zabranjuje ugovore duže od godine i da RTS nema nijedan višegodišnji ugovor ili avansni zakup.

Kolegijum RTS demantuje i Kovačevićevu tvrdnju da javni servis nema više reklamnih sekundi za prodaju jer celokupnim fondom raspolažu pomenute kompanije i navodi da u ovom trenutku, svakom kupcu na RTS-u stoji na raspolaganju bar tri miliona slobodnih sekundi.

Kovačević je naveo da je na RTS-u izostao dramski program i rekao da je RTS nekada snimao 25 drama godišnje, dok su od postavljanja Aleksandra Tijanića za direktora te televizije, za osam godina, snimljene dve drame, a izostao je i dečiji program, kao i
dokumentarni, naučni školski program, dok je serijski produkciono izmešten iz RTS-a.

"Selenić nikada nije bio zaposlen na RTS-u"

Na Kovačevićevu opasku da su na RTS nekada sedela velika imena poput književnika Slobodana Selenića, Kolegijum navodi da to nije istina.

"Selenić nikada nije bio zaposlen na RTS, ali slažemo se da je sve
nekad, reklo bi se, bilo bolje. U ona vremena, dramske komade pisali su Sterija i Nušić, danas poslanik Siniša Kovačević. Teško
bismo, i pored najbolje volje, taj proces nazvali progresivnim",
odgovorio je Kolegijum.

Koelgijum je tu Kovačevićevu izjavu nazvao netačnom i naveo da su u vreme JRT sva republička TV studija snimala ukupno 15 drama. Na Kovačeviću kritiku da je na RTS-u izostao i sportski program, ta televizija odgovara da je u 2011. emitovala 2.773 sata sportskog programa.

"Pošto je država, ne vodeći računa o krizi i malom marketinškom tržištu, nepametno dala pet nacionalnih frekvencija komercijalnim stanicama, njihovi vlasnici ulažu novac u sport, serijski program, rijaliti programe, jeftinu zabavu, turske, indijske i grčke serije i sopstveni informativni program", navodi se u saopštenju.

Kolegijum navodi da RTS s opadajućim prihodom ne može da izdrži trku s pet komercijalnih konkurenata i upozorava na mogućnost da RTS za dve godine izgubi trku zbog čega će javno mnenje Srbije umesto te medijske kuće formirati neko drugi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online