Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Petak 16.11.2012.
15:51 >> 16:01h
Beta A

"Reći će i da smo sebi organe vadili"

Sve sto sam oduvek mislio o "haškoj pravdi", nakon današnjeg dana nema više razloga da se formuliše politički korektnim jezikom, napisao je predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić na svom Tviter profilu povodom oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Najavio je i da će on lično "naneti štetu" Haškom tribunalu.

Predsednik GS UN Vuk Jeremić oštro reagovao na oslobađajuću presudu Gotovini i Markaču: Najavio je da će on lično "naneti štetu" Haškom tribunal
 

U sledećem tvitu Jeremić je napisao: "Neka prst na čelo stave oni koji su pristali da Euleks istražuje trgovinu organima na Kosovu. Zaključiće gospoda da smo ih sami sebi vadili".

Nekadašnji šef srpske diplomatije napisao je i da neće više da komentariše oslobađanje generala i iz taktičkih razloga.

"A sada treba biti pametan i potisnuti gorčinu. I zato više neću reći nijednu reč, jer ih pažljivo prate. Neću da im dam priliku da se spreme", napisao je Vuk Jeremić.

Nekadašnji šef srpske diplomatije napisao je i da neće više da komentariše oslobađanje generala i iz taktičkih razloga.

"A sada treba biti pametan i potisnuti gorčinu. I zato više neću reći nijednu reč, jer ih pažljivo prate. Neću da im dam priliku da se spreme", napisao je Vuk Jeremić.

Haški tribunal izrekao je danas oslobađajuću pravosnažnu presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, a Žalbeno veće je naložilo njihovo momentalno puštanje na slobodu. Žalbeno veće Haškog tribunala je, na početku čitanja pravosnažne presude Gotovini i Markaču, iznelo da nema dokaza da je postojao udruženi zločinački poduhvat s ciljem uklanjanja srpskog civilnog stanovništva iz Krajine silom ili pretnjom sile.

Ovo su sudije koje su oslobodile Gotovinu i Markača!

Predsedavajući Veća sudija Teodor Meron rekao je, takođe, da žalbeno veće delimično prihvata žalbu Gotovine i Markača i odbacuje zaključak da su napadi na ta četiri grada - Knin, Obrovac, Gračac i Benkovac, bili protivpravni. Veće smatra i da odlazak civila tokom artiljerijskih napada ne može da se okarakteriše kao deportacija.

POVEZANE VESTI

Petak 16.11.2012. 15:53
У памет се СРБИ, зар се правда тражи од неправедника!
Petak 16.11.2012. 17:23
Вук вероватно мисли на Тадића и његове главне играче.Не треба заборавити да је В.Јеремић у време владавине Тадића имао супротстављене ставове са тим издајником.Ова његова изјава заслужује пажњу јер је одреаговао онако како су одреаговали све српске патриоте.
Petak 16.11.2012. 16:07
moram da dodam i ovo: ""Neka prst na čelo stave oni koji su pristali da Euleks istražuje trgovinu organima na Kosovu. Zaključiće gospoda da smo ih sami sebi vadili". " PA VI STE IH ZVALI H#BO vas, tvoja stranka na celu sa botom je dozvolio euleks da udje na KiM !@#!#@ 8a8uH3!, na sve si pristao sve sto su ti predlagali TVOJI ZAPADNI BELOSVETSKI PRIJATELJI. a da ti se nije svidjalo ko sto sam reko mogao si uvek da das OSTAVKU , KRIV SI ! i ta4ka !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online