Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 16.11.2012.
06:11
Beta, Večernje novosti A

"Datum za početak pregovora sa EU tek na proleće"

Ambasador Italije u Beogradu Armando Varikjo rekao je da glasanje o eventualnom datumu za početak pregovora Srbije sa EU neće biti na dnevnom redu sastanka Saveta EU u decembru, na kome će glavne teme biti ekonomija i novi finansijski program EU, dok se o proširenju neće puno govoriti.

I pored najava u decembru Srbija neće dobiti datum početka pregovora sa EU
 

"A da li će se dodeljivanje datuma desiti u decembru ili početkom naredne godine, nije toliko bitno. Mnogo je bitnije da se reforme sprovode jer je to u interesu građana Srbije. U decembru Srbija ne izlazi ni pred kakav sud, čekajući kakvu presudu će dobiti", rekao je Varikjo za beogradske Večernje novosti.

"Novi fića najbolji prozivod Fijata"

Na pitanje da li je zadovoljan "tempom i brzinom realizacije Fijatove investicije u Kragujevcu, Varikjo je rekao da izvršni direktor te italijanske automobilske kompanije Serđo Markione "smatra da je "fijat 500L" najbolji proizvod koji je proizašao iz te kompanije, u toku njegovog dosta dugog rukovođenja".

"Uprkos mnogim poteškoćama koje su zadesile automobilsku industriju, tržište je dobro prihvatilo novi proizvod, potražnja je sve veća. U Kragujevcu dve i po hiljade ljudi radi na tome", rekao je Varikjo.

On je izrazio nadu da će Beograd "dobiti priznanje za one pozitivne korake koji su postignuti u procesu reformi i dijalogu sa Prištinom". "I da će to biti dobra osnova za buduću, konkretniju diskusiju vrha EU, već na samitu Evropskog saveta na proleće.

Tada će Srbija imati mogućnost da predstavi konkretne rezultate po svim ovim pitanjima", naveo je italijanski ambasador. Kada se radi o problemu lažnih azilanata, Varikjo je dodao da je njegova zemlja protiv ukidanja bezviznog režima.

"Znamo da postoji problem lažnih azilanata. Ali mali problem se ne rešava stvaranjem velikog problema", kazao je on. Varikjo je ocenio da su ekonomski odnosi Beograda i Rima u velikom usponu, kao i da italijanske firme "sve više gledaju na Srbiju kao na zemlju velikih mogućnosti".

"Ali, ne bih voleo da se stvori slika kao da treba očekivati Deda Mraza koji će doći sa poklonima. Zadatak naših vlada je da radimo na stvaranju što boljeg ambijenta za poslovanje i investiranje - razne olakšice, efikasan poreski sistem, borba protiv korupcije...", naveo je italijanski ambasador.

Petak 16.11.2012. 10:48
Pokazali su svojim farisejskim sudom kakva se demokratija i pravda radja u EU. Za mene nisu nista drugo nego prokleta antihristova pascad! Ziveo Ratko Mladic!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online