Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 15.11.2012.
18:06
Telegraf A

"U policiji su me maltretirali i gurali niz stepenice"

"Pošto su me nasilnički otrgli od maloletne ćerke, u stanici mi nisu dozvollili da telefoniram sinu da pokupi sestru sa ulice", kaže samohrana majka M.P.N. koja je juče privedena tokom iseljavanja porodice Matić.

Policajac privodi samohranu mjaku
 

"U policijskoj stanici su me zadržali dva sata, sve vreme sam plakala, gurali su me niz stepenice i nisu mi dozvolili da pozovem sina kako bi otišao po sestru", kaže za Telegraf M.P.N, samohrana majka koja je juče uhapšena na Dorćolu, kada je došla po svoju ćerku, koja je zajedno sa drugarima iz škole pružala podršku porodici vatrogasca Zorana Matića, koju su iseljavali iz stana po nalogu sudskih izvršitelja.
 

- Policajac me je otrgao od ćerke, i ubacio me u maricu. Nikada neću zaboraviti lice svog deteta koje je vrištalo i dozivalo me, a ni ključ joj nisam ostavila da uđe u kuću. Ostala je na ulici. Odvezli su me u policijsku stanicu i tamo zadržali dva sata. Pored grdosije od čoveka koja me je privela i ostavila mu modrice po rukama, njegov kolega me gurao na sprat, i sve vreme sam padala po stepenicama. Treći je insistirao da ugasim telefon i optuživao me da sam poslala sms. Nisu mi dozvolili da pozovem sina, kako bi otišao da pokupi sestru sa ulice. Dok sam ridala od plača smejali su se i govorili da se foliram – kaže ova samohrana majka.

 

U policijskoj stanici je njoj je pročitana izjava u kojoj policajac koji je priveo tvrdi da ga je opsovala.
 

- Ja sam došla po ćerku i ona mi je rekla da im je policajac pretio da će ih pohapsiti. Prišla sam jednom i pitala da li je to istina kada je drugi policajac, grdosija od čoveka, počeo da viče na mene da deca treba da budu u školi ili kod kuće. Rekla sam mu samo da maloletnu decu ne može da hapsi niti da im preti i da ukoliko ima bilo kakvih problema treba da zove roditelje. U tom momentu nasilnički je iščupao ruku mog deteta iz moje i razdvojio nas. Jedino sam prokomentarisala da treba da ih je sramota jer decu sve vreme učim da ih policija štiti i da ako imaju problem prvo se njima obrate – naglašava M.P.
 

Ona ističe da nikakva materijalna nadoknada ne može da nadoknadi ono što je pretrpela, ni traumu koje je njeno dete doživelo.
 

- Rođena sam u Beogradu, kao i moji roditelji, živim na opštini Stari Grad ceo život. Stariji sin mi je đak generacije u prvoj gimanziji, a ćerka ide u dve škole. Magistar sam geografskih nauka, samohrana majka i nezaposlena. Ne verujem da bilo kojoj vlasti odgovara ovakvo ponašanje ljudi koji građene treba da štite i brinu o njihovoj bezbednosti- kaže M.P.
 

Na Vojno medicinskoj akademiji M.P. su utvrđene povrede koje je zadobila prilikom hapšenja, kao i povrede koje su nanete njenoj ćerki, a obavljen je i pregled kod psihijatra. Slučaj trenutno istražuje unutrašnja kontrola policije, a M.P. kaže da će tužiti policajca koji ju je na svirep način priveo.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.11.2012. 18:17
kako je glup ovaj pandur iz kog razloga je priveo zenu sta je ona napravila sta je tu protiv zakonito mentolcina neopisana kakvi sve supljoglavci rade u policiji oni bi trebalo prvo da nauce sta je njihov posao i kako se on obavlja
Četvrtak 15.11.2012. 18:16
na stetu policajaca, sve se vidi na snimku , visak adrenalina ima da kosta grad jer sada sledi tuzba ... da se naplati debelo u demokratskom drustvu , sve se svodi na novac ...
Četvrtak 15.11.2012. 19:09
S R A M O T A Koja bahatost......!!! Bemti drzavu u kojoj gorile vladaju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online