Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 15.11.2012.
08:23

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

"Zovu me da budem kum svakog dana"

Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, za "Vesti" se ukratko osvrnuo na činjenicu da njegova Jagodina doživljava pravi "bejbi bum", govoreći i o merama pomoći roditeljima i budućim roditeljima koje i Skupština grada i on preduzimaju kako bi bela kuga u Srbiji bila iskorenjena.

Dragan Marković Palma: Mi se protiv bele kuge ne borimo rečima, već delom
 

Da li je istina da se u Jagodini rodilo duplo više beba nego prošle godine u isto vreme?
- Nisam očekivao da će se broj beba toliko povećati. Oktobra 2011. rođeno je 35 beba, a tokom oktobra ove godine 68 mališana. U prvoj nedelji novembra rodilo se tri puta više novorođenčadi nego u istom periodu prošle godine.

Zašto recept kako vam to uspeva ne podelite sa ostalim opštinama u Srbiji?
- Nije to nikakva tajna. Budućim roditeljima ili onima koji već imaju decu, a žele da prošire porodicu, potrebna je konkretna pomoć. Mi se razlikujemo od drugih gradova u Srbiji jer se protiv bele kuge ne borimo rečima, već delom.

Pročitajte još:

Palma "napunio" Jagodinu bebama

Kako?
- Svako dete koje se rodi dobija 1.200 evra, a sve trudnice bez obzira na to da li su u radnom odnosu ili ne, od trećeg meseca primaju mesečno 120 evra. Vrtić nam je najjeftiniji u Srbiji i mesečno košta oko 18 evra. Školsku decu povremeno vodimo na letovanje i zimovanje o trošku Skupštine grada. Prilikom dodele para prošloj grupi roditelja rekao sam da ćemo pomoći nezaposlenim roditeljima koji dobiju treće dete u 2013. godini tako što ćemo zaposliti jedno od njih. Onda sam razmislio i shvatio da takvi parovi zaslužuju da oboje imaju posao. Zaposliću oboje, i to u roku od 15 dana.

Ima li u Jagodini toliko novih radnih mesta?
- Biće, stižu investitori, pa će moći da rade u industrijskoj zoni.

Pored tolikih beba, dobijate li često pozive da budete kum?
- Kumujem non stop, pa iako se kumstvo ne odbija, ne mogu da stignem da svima izađem u susret. Trebalo bi da kumujem svaki dan, a to je nemoguće.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.11.2012. 10:12
KAMO PUSTA SRECA DA IMA JOS TAKOVIH KUMOVA
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online