Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 13.11.2012.
10:22 >> 16:59h
Beta A

Vučić: Nema trgovine sa Miškovićem

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da povlačanje Miroslava Miškovića iz vlasništva u dnevnom listu "Pres" ne znači da je država spremna na bilo kakvu vrste trgovine sa njim.

Pa, nismo na pijaci  : Aleksandar Vučić
 

"Dobro je da je to klupko počelo da se odmotava i važno je da se zna ko je vlasnik čega u Srbiji. Što se tiče gospodina Miškovića moram jasno da poručim da Srbija nije nikakva pijaca na kojoj bi neko nešto nudio ili sa nekim trgovao. Nema mesta za trgovinu niti sa Miškovićem niti sa bilo kim drugim", kazao je Vučić novinarima u Beogradu upitan da li izlazak Miškovića iz "Presa" tumači kao vrstu mirovnog predloga.

Vučić je kazao da se nije čuo sa Miškovićem i da sa njim ne kontaktira.

Govoreći o Miškovićevom izlasku iz presa Vučić je kazao da se se pokazuje da je tačno ono što je on prethodnih nedelja govorio o situaciji u medijima.

"Sad je mnogima jasno zašto su se pojavljivali određeni tekstovi po novinama ko su bili naručioci i šta su određeni ljudi time želeli da postignu. Pokazalo se da sve što smo govorili bila istina i o 'Politici', 'Novostima', 'Dnevniku' i 'Presu'", kazao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Nišu da neće sa Miroslavom Miškovićem praviti dilove i dogovore.

"Ja se ne mešam u poslovne poduhvate Miškovića, ali ne pada mi na pamet da sa njim pravim bilo kakve dogovore i dilove jer to je pitanje sistema i zakona. Ili će u ovoj zemlji zakoni važiti za sve ili neće", rekao je Vučić novinarima u fabrici "Filip Moris".

On je govoreći o aferi prisluškivanja, kazao da je izneo najveći broj detalja, a da mu je interesantno "da su neki rekli da su to tanki dokazi".

"Ne znam šta su očekivali...Činjenice su bile mnogo gore od načina na koji sam ja to predstavio. Podsećam vas da sam rekao da su Mišković i Đilas vlasnici nekih medija i da je na mene krenula žestoka hajka ali vidite da sam govorio istinu. Vreme će sve pokazati sve, a u narednih 15-20 dana će se mnogo toga razotkriti", rekao je Vučić.
 

Predsednik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković saopštio je juče da se povlači iz vlasništva u dnevnim novinama "Pres".

 

"Kao najveći pojedinačni vlasnik lista "Press", doneo sam odluku da se povučem iz vlašnistva i prestanem sa pruzanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku", naveo je Mišković u pisanom saopštenju.

On je kazao da želi da to bude njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

POVEZANE VESTI

Utorak 13.11.2012. 10:40
Monopol na srosok tržištu koji je Mišković zaveo je ravan genocidu. Možemo zamisliti koliko je novaca uzeo narodu tim sistemom koji mu je omogućila ili ga nije spriječila prethodna vlast!
Utorak 13.11.2012. 11:18
Slažem se da ne treba ni sa kim trgovati i da Srbija ne treba da bude pijaca, ali ko to trguje sa Dačom i Mlađom?
Utorak 13.11.2012. 12:52
Dobra nova tema sad bar 10 dana o ovom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online