Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 13.11.2012.
08:00
Novostionline A

Ilić: Dižemo Srbiju sa dna

Ministar građevine Velimir Ilić kaže za Novosti da ne postoji segment države u kome sadašnja vlada nije znatno bolja od prethodne.

 Svake nedelje imamo kolegijume na kojima razrešavamo sve dileme
 

"Bivši su izazvali totalni raspad sistema, opustošili su ekonomiju i pospešili samo kriminal i korupciju. Mi ćemo da podignemo Srbiju sa tog dna", navodi Ilić za Novosti.

Imam iskustva sa prisluškivanjem

 

"Ja sam iskusna žrtva prisluškivanja još od devedesetih godina, tako da se za sebe ne bojim. Ali činjenica da je neko špijunirao predsednika države i prvog potpredsednika vlade mora da se rasvetli u svim detaljima do samog kraja. Očigledno je da nekim snagama unutar države smeta ova odlučnost vlasti u borbi protiv kriminala i korupcije. Sa Vučićem u toj borbi nema kompromisa i pružam mu punu podršku", navodi Ilić.

“Spasli smo zemlju od kolapsa i bankrota, vraćamo dostojanstvo imenu Srbije u svetu, ulivamo nadu seljacima ulaganjima u poljoprivredu, zahuktali smo izgradnju auto-puteva, donosimo stabilnost energetici, zdravstvu, hapsimo kriminalce, usvajamo zakone za pomoć privredi, vraćamo dugove koje je ostavio Cvetkovićev kabinet”, kaže Ilić.

On navodi da zna da se u zemlji teško živi, ali da zna “ da će iz dana u dan biti postepeno bolje”.

“Važno je da se građanima vraća vera da u državi postoji pravda, da ih niko ne krade i da vlast sve čini da im poboljša i olakša život, a ne da im ga oteža. Setimo se samo da je bila u opasnosti isplata plata i penzija do kraja godine, a sad smo obezbedili novac i za celu sledeću”, navodi Ilić.

Ilić navodi da nikada nije osetio “bolji operativni rad” u nekoj vlasti.

“Svake nedelje imamo kolegijume na kojima razrešavamo sve dileme. Kad smo formirali vladu nisam ni sam verovao da možemo ovako efikasno da delujemo. Ostvarili smo rezultate koje ne mogu čak ni najljući politički protivnici da ospore.

Ako ovako nastavimo, Vlada će trajati ceo mandat i imaće izvanredna dostignuća”, navodi Ilić i dodaje da su priče o neslozi između njega i Ministra Milutina Mrkonjića samo “zlonamerna podmetanja protivnika”.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.11.2012. 08:34
Uopšte ne prija saznanje da Velja Ilić treba da spasava Srbiju.
Utorak 13.11.2012. 08:03
Nemojte da sve počinje sa vama Gradite imidj na staroj vlasti kao ds a rezultata nema
Utorak 13.11.2012. 09:27
na slici se vidi da je alkoholichar... trebalo bi ga poslati na lechenje... imamo dva ministra za koridore.... jedan shvaler drugi mokri brat...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online