Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 12.11.2012.
15:00 >> 18:12h
Beta, rts rs A

Mišković se povlači iz "Pressa"

Predsednik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković saopštio da se povlači iz dnevnih novina "Press", kao najveći pojedinačni vlasnik tog lista. Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović je danas, povodom vesti da vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković napušta vlasništvo u dnevniku Pres, izjavila da je za slobodu medija u Srbiji dobro da se sazna ko su njihov stvarni vlasnici.

 Mišković je zahvalio čitaocima Pressa na poverenju
 

Potredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić nedavno je pokrenuo pitanje transparentnosti vlasništva u medijima u Srbiji, navodeći da su stvarni vlasnici "Pressa" Miroslav Mišković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

 

Vučić je pokrenuo pitanje vlasništva u domaćim medijima reagujući na novinske napise da je SNS nudio mesto konzula u Solunu za vlast u Požarevcu.

 

On je tada kazao da nikada nije razgovarao ni sa kim o davanju određenih pozicija u zamenu za vlast u nekoj opštini i da je u pitanju "autoprojekcija stvarnih vlasnika novina Press Miroslava Miškovića i Dragana Đilasa koji su krenuli na njega".

Najveći pojedinačni vlasnik lista Press i predsednik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković saopštio je da se povlači iz tog dnevnog lista.
 

"Kao najveći pojedinačni vlasnik lista Press doneo sam odluku da se povučem iz vlasništva i prestanem sa pružanjem dalje finansijske podrške ovom beogradskom dnevniku", naveo je Mišković u saopštenju medijima.

Prema njegovim rečima, to je njegov "lični doprinos nastojanjima Vlade Srbije da kroz transparentne odnose u medijima i prestanak prikrivenog finansiranja i vlasništva uspostavi potpunu slobodu medija i odgovorno novinarstvo".

Mišković je takođe zahvalio čitaocima Pressa na poverenju, a posebno novinarima koji su tom listu doneli ugled i identitet.

"Moj vlasnički udeo im nudim besplatno, uz obavezu da izmirim izdate bankovne garancije", zaključio je Mišković u saopštenju.

UNS može da pozdravi to što je Mišković akcije dnevnika Pres poklonio novinarima, makar i pod političkim pritiskom

Ovo je Miškovićev dil sa državom

Predsednica Udruženja novinara Srbije (UNS) Ljiljana Smajlović je danas, povodom vesti da vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković napušta vlasništvo u dnevniku Pres, izjavila da je za slobodu medija u Srbiji dobro da se sazna ko su njihov stvarni vlasnici.

Smajlović je za agenciju Beta rekla da je država dužna da istraži ko su stvarni vlasnici mediji i da stvori zakonske preduslove da vlasništvo bude transparentno.

"Kakvi su motivi gospodina Miškovića, ja ne bih htela da spekulišem. Pretpostavljam da je ovo njegov pokušaj da se nagodi sa državom, da je ovo njegov način da kaže: 'U redu, vi hoćete da utvrdite nova pravila igre, ja ću da igram po njima, ali dajte da se dogovorimo šta je uloga krupnog kapitala u Srbiji'", rekla je ona.

Po rečima Ljiljane Smajlović, UNS može da pozdravi to što je Mišković akcije dnevnika Pres poklonio novinarima, makar i pod političkim pritiskom.

Smajlović je dodala da su "tajkuni" u Srbiji ulazili u medije da bi se služili njima u političke svrhe, ali i država je znala da koristi glasila protiv "tajkuna" te je i zato potrebno da država uspostavi jasna pravila na medijskom tržištu.

"Mislim da je jedna od obaveza država u tranziciji - poput naše, gde se mediji koriste na prljav način već dve decenije, da utvrdi ko je stvarni vlasnik medija, da utvrdi propise koji će nam ubuduće omogućiti da uvek znamo ko je vlasnik medija. Ako već neko koristi medije za političke kampanje, onda bar svi treba da znaju čiji
kapital stoji iza tih kampanja", rekla je Smajlović.

Ponedeljak 12.11.2012. 15:05
Sad mi je jasno zasto to papirno smece nije objavilo nikada nijedan moj online komentar.. Press je bio samo jedan papirno-propagandni bilet u sluzbi Sluzbe Ko ih kupio, na 10cm mu se skupio ;)
Utorak 13.11.2012. 07:10
Pres i nisu neke novine. Toliko serviraju i dele čitaoce, da čak imaju posebno izdanje za Vojvodinu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online