Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 10.11.2012.
13:04
Beta A

Policajci očajni: Zašto puštaju kriminalce na ulicu?

Sindikat srpske policije (SSP) saopštio je danas da usvojeni Zakon o amnestiji ne doprinosi podizanju poverenja građana u državu i njene institucije.

Ako država želi da uštedi, neka to učini na drugi način, neka smanji privilegije političarima, ukine luksuzne službene automobile : Glišo Vidović
 

Predsednik tog sindikata Glišo Vidović u saopštenju je osudio mogućnost da se "Uroš Mišić i svi drugi pravosnažni osuđenici zatvorenici, koji služe zatvorske kazne zbog napada na policiju, amnestiraju i nađu na slobodi".

Policijski službenici zgroženi su činjenicom da će se mnogi zatvorenici koji su ometali ili napadali policajce na dužnosti naći na slobodi, navodi se u saopštenju.

"Mogu se složiti da se amnestiraju zatvorenici koji su učinili neko krivično delo iz nehata ili krajnje nužde, ali da se amnestiraju nasilnici koji su to činili sa namerom i umišljajem da povrede policajce - predstavnike države, to ne mogu da shvatim", istakao je Vidović, a saopštio je SSP.

U saopštenju se navodi da obrazloženje da su zatvorski kapaciteti mali, da država nema para da hrani zatvorenike i da su joj na trošku nameće logično pitanje - koja je svrha izrečene kazne i kažnjavanja.

"Smatram da ukoliko država želi da uštedi, neka to učini na drugi način, neka smanji privilegije političarima, ukine luksuzne službene automobile, smanji obezbeđenje i uvede red u trošenje para poreskih obveznika, umesto što na ulicu vraća kriminalce i nasilnike", ocenio je Vidović.

Zakonom o amnestiji koji će, nakon što ga je Skupština Srbije prekjuče usvojila, stupiti na snagu osam dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, predviđeno je da se ukine kazna onima koji su osuđeni na kaznu zatvora do tri meseca.

Za osuđenike koji su osuđeni na kazne zatvora od tri do šest meseci predviđeno je da kazna bude prepolovljena, osuđenima za teško ubistvo, ubistvo i teške slučajeve razbojničke krađe i razbojništva kazna će se umanjiti za 10 odsto, dok bi se
osuđenicima starijim od 70 godina kazna umanjila za četvrtinu.

Subota 10.11.2012. 13:14
Covek ima potpuno pravo...sramota je ovo velika da neko ko je uradio krivicno delo takve vrste...napada na sluzbeno lice bude amnestiran...i da ne ponavljam vec izreceno konstantujem da ce biti puno tih "s kratkim fitiljem" na slobodi pa neka Bog cuva narod...
Subota 10.11.2012. 14:22
Svako ozbiljnije krivično delo bi trebalo izuzeti iz ove amnestije. Trebalo bi takođe doneti zakon po kojem svaki policajac, političar, direktor, lekar, profesor snose dva puta strožiju kaznu zbog krađe ili prevare ili zloupotrebe!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online