Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.11.2012.
17:20
Alo A

Baka i deka umrli s rukom u ruci

Vitomir Stanojević (73) i njegova supruga Zorica (70) pronađeni su mrtvi u kupatilu porodične kuće u Jasenici kod Negotina. Njihova tela sa spojenim rukama i tragovima velikih opekotina pronađena su u utorak, mada se pretpostavlja se da se nesreća dogodila prethodne večeri.

Pokušavajući da spase suprugu i Vitomir stradao
 

Neispravna ili dotrajala instalacija na bojleru u kupatilu pola veka stare kuće uzrok je porodične tragedije u selu Jasenica, udaljenom desetak kilometara od Negotina. Struja je, po svemu sudeću, udarila najpre Zoricu, koja je nameravala da se okupa, i to u momentu kad je pustila vodu iz bojlera.

Pretpostavlja se da je nesrećna žena uspela da dozove supruga Vitomira, koji je pokušao da joj pomogne tako što je uhvatio za ruku nameravajući da je odvoji od dovoda struje. Međutim, to je bilo kobno za oboje jer je Zoričino telo poslužilo kao provodnik. I kao što biva u takvim slučajevima, strujni udar se preneo na Vitomira, pa je na njegovom telu bilo više opekotina. Posle toga su, nažalost, oboje postali žrtve silovitog strujnog udara. Prema tragovima brojnih opekotina i položaju u kome su pronađeni, držeći se za ruke, pretpostavlja se da je bračni par Stanojević stradao momentalno.


Slučaj velike tragediju u Jasenici prijavile su komšije s kojima je kontaktirala njihova unuka kada je primetila da joj se baka i deda ne javljaju na telefon. Komšije su shvatile da se dešava nešto neobično, pošto bračnog para nije bilo pa su pozvali policiju.

"Niko se nije odazivao na naše pozive. Kuća je bila zaključana, ali smo čuli da je uključen televizor. Zorica i Vitomir su bili vredni ljudi i nije moglo da se desi da do podneva ne izađu iz kuće. Vitomir je dan ranije brao pečurke i hvalio se da će ih spremiti, pa smo u prvi mah pomislili da su se otrovali. Strašno je ovo što im se dogodilo, o Vitomiru i Zorici vam niko u selu neće reći ružnu reč. Bili su izuzetno dobri ljudi, vredni, radni, složni. Vitomir je bio u penziji, radili su poljoprivredu", priča prvi komšija.

"Strašno je ovo što se dogodilo mom bratu Vitomiru i snaji Zorici. Znam samo da ih je ubila struja ovde u kupatilu, ali kako, ne znam. Meni su samo javili kad su ih našli mrtve. Teško mi je, Vitomir mi je brat od strica, najbliži rod", priča Persa Simonović iz Negotina.

U negotinskoj policiji kažu da se, s obzirom na to da nema elemenata krivičnog dela jer je reč o zadesnoj smrti, neće ni pokretati krivični postupak. Vitomir i Zorica sahranjeni su u sredu na mesnom groblju u Jasenici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online