Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 08.11.2012.
17:06 >> 19:58h
Beta A

Krije li Dačić platformu "u rukavu"?

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije negodovali su zato što premijer Ivica Dačić vodi pregovore o Kosovu bez saglasnosti parlamenta i bez platforme o pregovorima.

Premijer Srbije ivica Dačić
 
Goran Bogdanović

Poslanik Demokratske stranke (DS) i bivši ministar za KiM Goran Bogdanović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da DS podržava razgovore Beograda i Prištine i sve ono što ide u pravcu rešavanja kosovskog problema i donosi mir i stabilnost, ali da je problematično to što se pregovori vode na netransparentan način.

"Nema razloga da ne verujemo šta je Ivica Dačić rekao, ali još ne znamo ko će biti na administrativnim linijama i kome će ići prikupljen novac od poreza robe koja prelazi liniju", rekao je Bogdanović.

On smatra da novac treba da ide opštinama na severu Kosova i istakao je da je potrebno da u pregovorima učestvuju kosovski Srbi i to uz platformu koju bi parlament usvojio.

Sanda Rašković-Ivić

Poslanica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić navela je da Dačić nema mandat da razgovora sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, jer, kako je navela, srpski parlament to nije odobrio, niti je usvojio platformu o pregovorima.

"Dačić je otišao na pregovore sa čovekom koji se pokazao kao neprijatelj Srbije i srpskog naroda (Hašimom Tačijem), a nije dobio ni mandat od Skupštine za te pregovore", rekla je Rašković Ivić.

Ona je dodala da je DSS protiv primene sporazuma koji su postignuti u mandatu prethodne Vlade Srbije.

Bojan Đurić

Poslanik Liberalno-demokratske partije Bojan Đurić ocenio je da je očigledno da su delimično počeli ozbiljni pregovori sa Prištinom, ali da je loše to što se oni sprovode bez platforme usvojene u Skupštini Srbije.

"Skupština će morati u narednih nekoliko dana da razmatra platformu, jer bez nje ne bi trebalo da bude daljih pregovora", rekao je Đurić.

Aleksandra Jerkov
 

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je da je opasno to što još nema platforme o pregovorima o Kosovu i saglasnosti parlamenta o tome koja bi govorila u kom smeru treba da se vode razgovori.

Milovan Drecun

Poslanik Srpske napredne stranke i predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun rekao je da se dijalog očigledno "zahuktava", da će biti postignut kontinuitet i uspeh, kao i da je važno da je dogovoreno da neće biti jednostranih akcija na terenu.

Drecun je naveo da je značajno što je postignut napredak po pitanju integrisanog upravljanja administrativnim prelazima podsećajući da će biti prvo primenjena dva pilot projekta na prelazima Merdare i Končulj, pa tek, ako se to pokaže dobro, i na ostalim prelazima.

Prema njegovim rečima, dobro je što je na pregovorima poručeno da ne dolazi u obzir nikavo rasformiranje srpskih institucija na severu pokrajine i što je rečeno da je Srbija spremna da razgovora o konačnom statusu Kosova, ali bez jednostranog priznanja nezavisnosti.

Dubravka Filipovski

Poslanica Nove Srbije Dubravka Filipovska kazala je da razgovori idu u željenom pravcu i da je normalizacija odnosa sa Prištinom dobra i zbog eventualnog dobijanja datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom.

POVEZANE VESTI

Petak 09.11.2012. 07:30
Kriju i kriće dok god se može. Samo se sramotne stvari kriju.
Četvrtak 08.11.2012. 17:25
http://www.youtube.com/watch?v=44AbIK_V26I&feature=plcp
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online