Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 05.11.2012.
17:11
Beta A

Srbi i dalje bez probnih tablica

Srbi u Kosovskom pomoravlju kojima je od 1. novembra zabranjeno kretanje vozilima bez tablica, ni danas 5. oktobra, do 12 časova nisu počeli da dobijaju probne tablice kako je bilo najavljeno iz kosovskih institucija.

Foto: arhiva

Više hiljada Srba iz opština Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina nemaju tablice od 25. juna ove godine, kada su im gnjilanske tablice sa oznakom "GL" koje izdaje MUP Srbije, oduzete od strane kosovskih vlasti prilikom zahteva za preregistraciju na kosovske KS tablice.

Novica Đorđević iz Kosovske Kamenice koji je jedan od onih koji četiri meseca čekaju na KS tablice, izjavio je za agenciju Beta da je, kao i svi ostali Srbi, samo preko medija čuo izjavu kosovskog pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Saše Rašića da će od ponedeljka 5. npovembra, Kosovska policija Srbima koji su podneli zahtev za
preregistraciju izdavati probne tablice.

"To za izdavanje probnih tablica sam čuo samo preko medija. Nemamo zvanične informacije a Kosovska policija u Kosovskoj Kamenici nije počela da izdaje probne tablice", kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, Srbi koji su predali zahtev za preregistraciju na KS tablice su do 1. novembra, uz prećutnu saglasnost Kosovske policije, mogli su da se kreću po Kosovskom pomoravlju bez ikakvih tablica, ali ne i preko administrativnih prelaza prema centralnoj Srbiji.

Prema nezvaničnim podacima, gnjilansku registraciju koju izdaje MUP Srbije u Kosovskom pomoravlju imalo je oko 7.000 vozila, od čega je u prvobitnom roku za preregistraciju do 1. juna 2012. godine iz Kosovskog pomoravlja registrovano manje od deset odsto automobila, koji su na vreme dobili KS tablice.

Većina Srba iz Kosovskog pomoravlja koji taj rok nisu iskoristili, jer su kako navode bile izostale instrukcije od državnih organa Srbije, podnela je zahtev u dodatnom roku za preregistraciju od 25. juna 2012. godine, i oni na nove tablice čekaju četiri meseca.

Promena tablica i vozačkih dozvola za Srbe na Kosovu, koje podrazumevaju i naplatu osiguranja prilikom prelazaka administrativne linije prema centralnoj Srbiji, deo je postignutog sporazuma o slobodi kretanja koje su delegacije Beograda i Prištine postigle u Briselu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 05.11.2012. 17:33
Sada je idealna prilika da Vojvodina, Sandžak, pogranična područja uz KiM i neki istočni dijelovi bivše Srbije zatraže priznanje i proglase otcjepljenje, zato što Srbina ne interesuje država i ne interesuje ga ništa, sve dok ne dođe do njegovih kućnih vrata. Možda bi se tad ponijeli kao pravi ljudi i građani jedne zemlje, zemlje koja brine o svim svojim građanima i cijeloj teritoriji, a ovako, na ovaj način, "baš me briga", Srbi ne zaslužuju da imaju svoju državu. "Vođe" su nam za ludnicu ili robiju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online