Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.11.2012.
11:31
B92 A

Tadić prelomio: Đilas predsednik DS

Postignut dogovor između Borisa Tadića i Dragana Đilasa, po kom će Đilas biti kandidat za predsednika stranke, dok će se Tadić iz te trke povući, piše štampa.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas
 

Prema pisanju Blica, Đilas, koji je zamenik predsednika stranke, prihvatiće uslove koje je ranije predložio aktuelni predsednik DS-a Boris Tadić na sednici Glavnog odbora stranke 4. novembra, nakon čega će Tadić saopštiti da će se povući iz trke za predsednika DS.

Prema pisanju Blica, dogovor Tadića i Đilasa još uvek je načelan, a zvaničnija verzija očekuje se danas ili sutra. Iz Đilasovog tima na nekin način je i potvrđeno da će njihov kaniddat za predsednika prihvatiti Tadićeve predloge.

Istovremeno, u izjavi za list Danas, Borko Stefanović, koji je takođe član DS-a, kaže da će doći do promena u ovlašćenjima predsednika, nakon sednoice GO DS-a.

"Biće rečeno da su prihvaćeni Tadićevi uslovi. On će verovatno održati govor u kom će istaći da je moralni pobednik, da je pokazao da mu je stranka iznad svega. Ne očekujte ništa spektakularno", rečeno je Blicu iz redova koji podržavaju Đilasa.

I Kurir navodi da su se dva najviša funkcionera demokrata načelno dogovorila oko rukovođenja strankom. Izvor tog lista navodi da je Tadić dao načelnu saglasnost da prihvata poziciju počasnog predsednika.

"Usaglašene su izmene Statuta, prema kojima će i počasni predsednik, potpredsednici, predsednici Izvršnog odbora i Političkog saveta i sekretar stranke biti članovi užeg predsedništva, na koje će, kako je Tadić zahtevao, biti preneta neka dosadašnja ovlašćenja šefa stranke. Do sada je lider imao ekskluzivno pravo na suspenziju svakog člana i odluke bilo kog organa stranke. To se prenosi na uže predsedništvo", naveo je izvor Kurira iz vrha DS.

Taj izvor kaže i da je načelno dogovoreno da u širem predsedništvu bude 29 članova, delegata iz svih okružnih odbora, uključujući i Kosovo, i dodaje da se još usaglašava Politička deklaracija, kojom će biti naglašena socijaldemokratska orijentacija DS.

Prema saznanjima tog lista, Tadić se vraća iz Nemačke i oba dokumenta biće mu data na još jednu proveru. Među otvorenim pitanjima je i to da li će biti šest ili sedam potpredsednika DS, kao i da li će jedan od njih biti Miodrag Rakić. Tadić će konačnu reč dati u subotu, dan pre održavanja sednice Glavnog odbora DS.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 16:13
Za pohvalu, naučio je da gubi!
Petak 02.11.2012. 18:27
Bez veze...
Petak 02.11.2012. 22:57
Ode Boris, dodje Djilkos.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online