Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 02.11.2012.
11:06 >> 14:14h
Beta A

Dačić: Nemam ništa s prisluškivanjem

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ima informacije da je uprava kriminalističke policije tražila listinge telefonskih razgovora ne znajući da je u pitanju telefon potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, a zbog toga je najavio i promene u MUP-u.

Ministar policije i premijer Srbije Ivica Dačić
 

Oštra reakcija NPPS-a

Nezavisni policijski sindikat Srbije oštro osuđuje u javnost izneto prisluškivanje od strane pojedinaca iz policije. NPSS poziva nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministra lično, da sve navode ispitaju i utvrde da li je došlo do zloupotreba. "Gospodine ministre NPSS vam već dugo ukazuje na to da pojedinci, kao ostaci iz nekih prošlih vlada i vremena, pojačani pojedincima iz koalicionih sporazuma prošle vlade, pokušavaju da privatizuju, iskoriste u lične svrhe i zloupotrebe policiju u celini, ne mareći pri tom za volju i bezbednost građana, pa, prema svemu sudeći, čak ni šefa države. Pojedinci u vrhu MUP moraju da shvate da je i predsednika Nikolića i gospodina Vučića birao narod, te da oni moraju poštovati volju građana. Nakon ovih događaja, NPSS je prinuđen da se zapita da li je zaista i nekome jačem od nas dovedena u pitanje nepoštedna borba protiv korupcije i kriminala, naveo je Momčilo Vidojević, predsednik NPSS.

 "Takve stvari ne smeju da se dešavaju i zato mislim da su potrebne promene u MUP-u", kazao je Dačić za Prvu srpsku televiziju.

Dačić je naglasio da to nema veze sa njim, već sa policijom i najavio uskoro konkurs za novog direktora policije.

"Sigurno je da to nema nikakve veze sa mnom kao ministrom unutrašnjih poslova. Ima veze sa policijom, jer ne postoji jasan sistem nadzora i
kontrole akcija", kazao je Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova se pridružio zahtevima potpredsednika Vlade i predsednika Nikolića, da se ispita o čemu je reč i dodao da je bilo primera da se skidaju listinzi i njegovih najbližih saradnika.

Bezbednosno informativna agencija obavestila je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je pre tri dana deo Ministarstva unutrašnjih poslova izdao nalog da mu se prisluškuje telefon, a da predsednika Srbije Tomislava Nikolića prisluškuju duže vreme, prenela je Radio-televizija Srbije.

Nalog za prisluškivanje Aleksandra Vučića izdat je, kako je naveo izvor RST, po zahtevu "interesnih grupa", uz pomoć nekoga iz "vrha policije".

Prelević: Uvertira za kadrovske promene u MUP-u

Advokat i nekadašnji koministar unutrašnjih poslova Srbije Božo Prelević ocenio je danas da su tvrdnje o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i
potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića "uvertira za kadrovske promene u MUP ili za dodatno prekomponovanje vlasti".

"Moguće je da je ovo dobra platforma da se izvrši kadrovska smena u MUP-u, pa čak i podmetanjima potpisa. Sve je to moguće u službama. Detaljnom istragom i analizom bi se sasvim jasno došlo do zaključka o čemu se radi, ako iko bude hteo da sprovede tu analizu", kazao je Prelević agenciji Beta.

Po rečima Prelevića, konstatacija da neko prisluškuje najviše državne rukvodioce nije ništa novo jer je "potpuno bilo jasno" da su prisluškivani i pokojni premijer Zoran Đinđić i bivši premijer Vojislav Koštunica.

"Moje mišljenje je da su svi oni slušani, a da li su to otuđeni centri moći, da li su to ljudi koji rade za interese finansijskih ili stranih centara, nažalost za 12 godina nismo dobili odgovor", kazao je on.

POVEZANE VESTI

Petak 02.11.2012. 11:11
Dacicu smaras! Treba vec jednom da shvatite da NIKO nesme da se prisluskuje bez odobrenja sudije. Sta je sa nama obicnim gradjanima ako ste vec toliko drski da prisluskujete Vucica i Nikolica? To je napad na drzavu ja bi to i nazvao terorizmom i za to mora neko da odgovara sa debeleom robijom.
Petak 02.11.2012. 15:49
Nisu znali ciji su telefoni laze laze
Petak 02.11.2012. 11:13
http://www.youtube.com/watch?v=56nQAkfR8E8
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online