Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.11.2012.
00:14
Večernje novosti A

Stefanović: Uzalud prizivaju pad Vlade

Očekujem da platforma za pregovore Beograda i Prištine, ili makar oni delovi koji nisu državna tajna, pred poslanike stigne u narednih nekoliko dana. Tada će i javnost, po prvi put, videti koji su naredni koraci države u dijalogu sa privremenim vlastima na Kosmetu, kaže predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović u intervjuu ”Novostima”. On tvrdi da će platforma, na kojoj radi tim na čelu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, biti plod političkog dogovora koji će omogućiti da se napravi konsenzus svih relevantnih političkih snaga.

Nadam se da ćemo do kraja godine u svim gradovima i opštinama gde je moguće biti promenjena vlast: Stefanović
 

Na pitanje kako misli da pridobiju podršku opozicije za platformu kada se ona žali da je isključena iz procesa donošenja i tvrdi da će biti upoznata kad i ostala javnost, Stefanović kaže da će platforma "biti dovoljno dugo u skupštinskoj proceduri i da će svi moći da iznesu svoje primebde i predloge za dopunu".

Uskoro platforma za razgovore sa Kosovom

 - Uveren sam da će ono što bude u tekstu biti nešto oko čega će se većina stranaka

složiti. Takođe, pomalo je simptomatično da kritike dolaze iz dela opozicije koji nikad nije uvažavao mišljenje druge strane, odnosno onih koji su preko noći donosili zakone koje nisu videli ni njihovi poslanici, a kamoli opozicija, smatra Stefanović i dodaje da nije video dokument i da ne zna šta u njemu trenutno piše, ali "da može da kaže da veruje onima koji rade na platformi".

"Treći talas" prekomponovanja vlasti na lokalu

Najavljuje se ”treći talas” prekomponovanja većine na lokalu. Na spisku je više od deset opština. Kada se može očekivati okončanje ovog procesa?

- Nadam se da ćemo do kraja godine u svim gradovima i opštinama gde je moguće biti promenjena vlast. U nekim mestima se mora početi i pre, jer je nasleđe

"Prvi raskid" SNS i SPS na lokalu

prethodne vlasti katastrofalno i to se mora što pre ispraviti. Ne verujem da će bilo koji od naših odbora imati problem, jer smo sa svima već razgovarali. O tome se otvoreno pričalo na sednicama Glavnog odbora. Sve što se tamo usvoji mora i da se poštuje.

Da li ste postigli konačan dogovor sa socijalistima kada je reč o prekomponovanju opštinskih vlasti?

- Očekujem da ćemo vrlo brzo sa koalicionom partnerima postići sporazum da se većina promeni u svim mestima gde je moguće i gde je to u korist građana. Ne verujem da će bilo ko praviti problem, jer je to nešto sasvim prirodno.


Predsednik SNS Aleksandar Vučić je čak rekao da će se ići na nove izbore ukoliko se ne poštuju stavovi naprednjaka?

- Gospodin Vučić je samo rekao da se SNS ne plaši novih izbora i da svi oni koji misle da ćemo raditi nešto protiv naših stranačkih interesa moraju znati da se sa time nećemo složiti. Ukoliko bude postojalo neslaganje, spremni smo da idemo na proveru narodne volje, a građani će najbolje prosuditi ko je odgovoran za takav ishod. Ne želimo nove izbore, ali ih se i ne plašimo.

Krkobabić: Nema većine za smenjivanje Đilasa

Rekli ste da niste zadovoljni time kako Đilas vodi Beograd. Kada se može očekivati da GO SNS donese odluku hoće li promeniti i vlast u prestonici?

- Pristiže nam sve više članova naše stranke i građana koji nisu zadovoljni radom aktuelne vlasti i mi njihovu volju moramo da uvažimo. Imali smo neke prioritete koji su se ticali spasavanja zemlje, ali vrlo brzo će na dnevni red doći i Beograd. Smatram da možemo da ponudimo bolje i kvalitetnije rešenje građanima prestonice.


Može li se promena očekivati do kraja godine i da li ste razgovarali o tome sa SPS i DSS?

- Nismo zacrtali rok, i to mora da bude plod jedne ozbiljne rasprave. U stranci se o tome još nije zvanično razgovaralo i nismo doneli konačan stav. Tek kada to bude poznato sešćemo za sto i razgovaraćemo sa potencijalnim partnerima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online