Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 31.10.2012.
15:41
B92 A

Srbljanović: Situacija u Srbiji "povratak otpisanih"

"Društvo ne bi trebalo da se bavi unutarstranačkim problemima DS i LDP, a aktuelna situacija u zemlji deluje kao 'povratak otpisanih'", kaže Biljana Srbljanović za B92.

Biljana Srbljanović 
 

Ona je ocenila i da se Srbija vraća u devedesete godine, što potvrđuje rastuća mržnja prema različitosti.

Biljana Srbljanović kaže da je ona na izborima glasala za Borisa Tadića, iako joj on nije politički izbor, ali da je pokušala da "odmogne (Tomislavu) Nikoliću da pobedi". Srbljanovićeva dodaje da ne veruje da je svaka promena demokratska.

"Ovo nije demokratska promena, ovo je jedna vrsta osvete, ovo je povratak otpisanih koji tvrde da će da vrate milo za drago", kaže Srbljanovićeva.

Srbljanovićeva kaže da "ne razume šta se dešava u društvu", koje ne ume da se opredeli šta je za njega dobro i šta želi. Ona navodi da se u Srbiji stalno otvaraju ista pitanja.

"Sada se odjednom pojavila eksplozija razima, jedno neskriveno nerazumevanje šta je suština rasizma", kaže Srbljanovićeva i dodaje da postoji opšta klima povratka u devedesete, kada je svaka mržnja dozvoljena, a korupcija se uspostavila kao pravilo.

Biljana Srbljanović kaže da otvoreno priznaje da je glasala za "gubitnika" izbora Borisa Tadića.

"Čini mi se da se preveliki značaj daje tim belim listićima...ja sam na neki način bila antipod Vesne Pešić. Mi smo bile obe beli listići na parlamentarnim izborima, i u prvom krugu, a ja sam se odlučila da glasam za Tadića u drugom, a ona za Tomislava Nikolića", kaže Srbljanovićeva i dodaje da ne može da podnese da joj predsednik bude neko ko je rekao "i Tita je pred smrt bolela noga".

Srbljanovićeva kaže da posle 100 dana rada vlade može da kaže da se sada sve svodi "na bombastično reklamerstvo" i dodaje da treba da se ispita rad ne samo prethodnog saziva već i onog od pre 12 godina.

Ona dodaje da je kultura u Srbiji na minimumu.

"Kultura je ovde na poslednjem mestu, to nije novitet. Mislim da je državna politika takva da je treba skrajnuti, da je teba namiriti minimumom, držati gladnom, al da je ne treba ubiti", kaže Srbljanovićeva.

POVEZANE VESTI

Sreda 31.10.2012. 16:16
Opet si "presisala",ajde oladi i idi tamo gde je kultura na prvom mestu.Pusti nas da zivimo svoje zivote i popuj drugima.Kazi Francuzima da ukinu rasisticke zakone i puste ljude da nose na glavama i preko lica sta hoce.Nego tamo te tako "slavnu" niko ne zarezuje,a srpski mediji ti neznam zasto kao okoreloj narkomanki daju prostor da nam svojim kosmopolitizmom ispiras mozgove.Ajde bre otkaci se!
Sreda 31.10.2012. 16:45
Manje belog Biljana. Znam da ti je TO lek za zivce, ali i skodi ti, ocigledno :)
Sreda 31.10.2012. 15:49
И тимби да овај Флекави буде опет председник Србије, ако је неко културан не мора значити да је глуп. Србија има већу културу и историју од свих екс-ју заједно, уметност није само оно што долази са запада.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online