Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 30.10.2012.
20:29
Beta A

"Za neuspeh LDP kriv Čeda i turbofolk"

Funkcioner Liberalno-demokratske partije (LDP) Nenad Prokić kritikovao je danas predsednika stranke Čedomira Jovanovića za lidersku samovolju i ocenio da je stranka u veoma lošem stanju.

Čedomir Jovanović i Nenad Prokić (gore levo)

Prokić je napisao pismo pod naslovom "Umesto govora na Glavnom odboru LDP-a" i ono je u celini objavljeno na internet prezentaciji te stranke.


"LDP je u veoma lošem stanju. Oštrica LDP-a, po kojoj je bio prepoznatljiv, sasvim se istupila. Moramo ponovo da pronađemo politiku, jer smo je izgubili", naveo je Prokić u pismu "običnim članovima" LDP-a i dodao da nema više procepa između LDP-a i drugih stranaka, a procep je osnov svake demokratije.

Na internet strani LDP-a se navodi da Prokić nije došao na sednicu Glavnog odbora 28. oktobra, kao i da je na toj sednici trebalo da se razgovara o sadržaju pisma u otvorenoj i demokratskoj atmosferi.


Agenciji Beta je u LDP rečeno da je na toj sednici Prokić izabran za člana Glavnog odbora. Prokić je ranije bio član Predsedništva LDP-a i poslanik u dva skupštinska saziva pre aktuelnog saziva.

"Mi smo osnovali stranku da bismo menjali Srbiju, a ne da bismo iz očaja sarađivali sa onima koji su tu Srbiju upropastili", naveo je Prokić, dodavši da beogradska stranka koja ne prođe u Beogradu, jeste stranka na izdisaju.


"U zemljama razvijene parlamentarne demokratije praksa je da lider stranke i centralni izborni štab u slučaju izbornog poraza podnesu ostavke, ali to u Srbiji naravno nije tako. Mi u LDP-u nismo čak ni raspravljali o rezultatima poslednjih izbora, nismo se ni sastajali", naveo je Prokić u pismu.


On je kazao da je račun LDP-a u blokadi i da niko ne snosi odgovornost za, kako je naveo, bolesno narcisoidnu kampanju pred majske izbore.


"To je bila turbo-folk kampanja u kojoj smo izgubili sve što smo do tada teško stekli. Kao i uvek do sada, nema ni finansijskog izveštaja, iako je račun stranke blokiran", ocenio je Prokić.


Prema njegovim rečima, da bi LDP bila drugačija stranka mora da traži od predsednika partije da se povinuje istim onim principima liberalne politike oko koje je osnovan LDP.


"On mora da nauči da sve bitne odluke moraju uvek da budu podvrgnute organima stranke. Ne može kabinet apsolutističkog vladara samodršca da odlučuje o svemu", istakao je Prokić.


On je rekao da je za sve neuspehe odgovoran Jovanović, kao i svi oni koji su ćutali ili hvalili i kad nije bilo razloga za to.

Prokić je rekao da LDP "nema neki naročiti potencijal" za povećanje biračkog tela, a da je lider stranke najveća prepreka za to.


"Naš lider ne ume da komunicira, pa saradnje u nekom naročitom obliku nikada nije ni bilo... Ako ne uspeš da se izmeniš, onda ćemo ili postati druga stranka u istoriji višepartijskog sistema u Srbiji koja je uspela da promeni lidera, ili ćemo napraviti razlaz uz, barem s moje strane, duboko izvinjenje svakome ako nešto nije bilo u redu", napisao je Prokić.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.10.2012. 20:34
Cedice, ovo se nesto vise ne sapuce da si "odsvirao" svoje!? :))) Tako je bilo i sa flekavim, kako li ces samo placati telohranitelje kad ne budes na funkciji a bez funkcije nisi vise nikome potreban!?? Strah li te je, gadno je kad se ulicar opet nadje na ulici...
Sreda 31.10.2012. 00:05
Mogao bi malo kod Dodika da mu pokaze gde su najboji cevapi...
Sreda 31.10.2012. 15:15
Pa kada samo prica i kritikuje a nista ne radi, normalno da je kriv za neuspeh.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online