Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 29.10.2012.
19:25
Vestionline A

Palma "napunio" Jagodinu bebama

Mere koje su najpre gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, ali i ostali gradski poslenici, preduzeli u vezi sa borbom protiv bele kuge dale su odlične rezultate, pa ovaj grad počinje da doživljava pravi "bejbi bum".

Prvo bebe, pa zatim i posao: Dragan Marković Palma
 

"U oktobru mesecu 2011. godine na teritoriji grada Jagodine bilo je rođeno 35 beba, dok se zaključno sa 29. oktobrom ove godine rodilo 68 beba, što znači da je u oktobru 2012. godine dupliran broj novorođenčadi u odnosu na prošlu godinu", izjavio je na dodeli pomoći od 1.200 evra roditeljima beba rođenim u septembru i oktobru mesecu predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma.


"Broj stanovnika Jagodine se povećava iz dana u dan zahvaljujući vama, roditeljima i ja vam se na tome zahvaljujem. Ovaj grad se razlikuje od drugih gradova jer se mi ne zalažemo samo deklarativno za borbu protiv bele kuge, već konkretnim merama, kao što je ova sada i kao što je prosečna cena vrtića u iznosu od 17 evra koja je naniža u Evropi. Protiv bele kuge se borimo i kada prvacima već sedam godina dajemo po 8.000 dinara prilikom polaska u školu, i podelom besplatnih rančeva sa školskim priborom, i besplatnim prevozom za đake i studente. Od drugih gradova se razlikujemo i zbog toga što se odluke u Skupštini grada Jagodina, od interesa za građane, ovde donose jednoglasno i jedinstveno, sednice traju kratko, sve je zasnovano na međusobnom dogovaranju i nema stranačkih svađa" rekao je Marković.


Popularni Palma je poručio prisutnim roditeljima da im će lokalna samouprava, ako u narednoj godini dobiju treće dete iz zajedničkog braka, a oboje su nezaposleni, obezbediti posao.


"Naredna, 2013.godina, biće godina zapošljavanja, tačnije rečeno godina u kojoj će se zaposliti najveći broj radnika u Jagodini u poslednjih 20 godina. U Industrijskoj zoni, u fabrici ’Andrea Konfecioni’ gde se radovi na izgradnji fabrike privode kraju, biće zaposleno više od 500 radnika, zatim u fabrici ’Aunde’, takođe italijanskoj, posao će naći stotinak radnika, a ovih dana poptisaćemo ugovor sa ruskim investitorom koji proizvodi kartonsku ambalažu. Želimo da stvorimo uslove da svako živi od svog rada i da građani ne moraju da dolaze po socijalnu pomoć" naglasio je Marković.


On je ovom prilikom najavio odlazak delegacije u Beč, od 21. do 23.novembra, koju će osim privrednika iz Jagodine i nekoliko privrednika iz Srbije, činiti i predsednici opština kojima takođe treba dati šansu da pokažu svoje potencijale, jer neko od investitora želi da ulaže u istočnom delu Srbije, neko u južnom, a neki u zapadnom delu Srbije, dok je u centralnoj Srbiji, kako je Marković ocenio, Jagodina najpovoljnija za investitore.


"Mi ne sedimo skrštenih ruku i u planu nam je da i sledeće godine budemo aktivni kao što smo bili i do sada, jer niko od investitora neće sam da dođe ako vi ne odete i date mu dobru ponudu koja je u zajedničkom interesu" rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina.


On je okupljenim roditeljima na kraju poručio da mogu biti ponosni jer žive u jednom od najlepših gradova u Srbiji, a da on, kao predsednik Skupštine može biti ponosan na njih, jer su oni dokaz, da borba protiv bele kuge, koju grad Jagodina sprovodi na jedinstven način, daje prave rezultate.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.10.2012. 19:36
Pa koga bre interesuje tamo neka varosica i njen natalitet. Kakvo je ovo hvalisanje kad se novac "zaradjuje" po citavoj Srbiji a ulaze se samo u Jagodinu, to jest, njegov dzep!?? Neka celavi ulozi novac srazmerno na citav region pa neka se onda opet javi ako ima sa cime!!
Ponedeljak 29.10.2012. 21:53
Напред Палма!
Utorak 30.10.2012. 00:00
chingada brate pa mnogo si prost!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online