Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 28.10.2012.
02:21
Alo! A

"Teroristima ćemo uvek biti trn u oku"

Posle objavljivanja dokumenta iz kojeg se saznalo da organizovane albanske kriminalne grupacije prete smrću dr Bratislavu Dikiću, komandantu Žandarmerije, zbog njegovog doprinosa u hapšenju terorista OVK iz gnjilanske grupe i suzbijanju trgovine narkoticima, prvi čovek ove elitne policijske jedinice kaže za beogradski Alo da nijednu pretnju ne treba uzeti zdravo za gotovo, ali da one ni na koji način neće uticati na rad Žandarmerije, već će, naprotiv, nastojati da budu još efikasniji.

Žandarmerija je faktor stabilnosti i bezbednosti građana: Bratislav Dikić

Da li su vas uznemirile najave o mogućem atentatu? Da li te pretnje smatrate kao realne?
"Naravno da se svaki normalan čovek zamisli kada mu tako organizovana kriminalna organizacija uputi pretnje. Da li su pretnje realne ili ne o tome ne treba davati ocene niti potceniti onoga ko preti, već preduzimati neophodne mere bezbednosti da se pretnje ne bi obistinile".

Kada ste dobili prvo upozorenje bezbedonosnih službi da bi se tako nešto moglo dogoditi? Da li ste posle toga pojačali mere bezbednosti?
"Žandarmerija izvršava najsloženije bezbednosne zadatke suzbijanja terorizma i organizovanog kriminala i radno mesto komandanta nosi sa sobom određene rizike. Svakodnevno se dobijaju informacije o mogućoj ugroženosti.

Žandarmerija je danas bezbedonosna sila u Srbiji, da li smatrate da pretnje vama imaju za cilj destabilizovanje te elitne jedinice?

"Naravno da svaka pretnja ima za cilj destabilizaciju elitne jedinice Žandarmerije, koja je u Srbiji faktor stabilnosti i bezbednosti građana".

Atak i na građane

Da li smatrate da je ta pretnja atak na vas lično ili na mesto komandanta Žandarmerije?
"Biti komandant Žandarmerije je velika odgovornost prema građanima i njihovoj bezbednosti. Svaka pretnja upućena meni lično je i pretnja mestu komandanta Žandarmerije, a samim tim i pretnja bezbednosti svih građana Srbije".

U dokumentu VBA se pominje grupa navodnih albanskih trgovaca nekretninama koja dolazi u Niš radi prikupljanja obaveštajnih podataka o vama, dok druga grupa prati kretanje na jugu Srbije. Da li ima još grupa albanskih kriminalaca koje vas mogu ugroziti?

"Nažalost, Srbijom i susednim zemaljama kreću se različite kriminalne grupe sa različitim pretnjama i ciljevima. Na nama je da preduzmemo sve bezbednosne mere u skladu sa zakonom kako bismo identifikovali moguće članove takvih kriminalnih organizacija i sprečili njihovo delovanje.


Uhapsili ste pripadnike gnjilanske grupe, pronašli zaštićene svedoke koji su raskrinkali otmice Srba radi prodaje organa... Hoće li vas i Žandarmeriju ove pretnje omesti ili usporiti u obavljanju zadataka?
"Ništa i niko neće uspeti da osujeti Žandarmeriju u obavljanju zadataka dok ja rukovodim radom njenih pripadnika. Naprotiv, imaćemo još više snage i volje da sprovedemo pravdu.

Zbog čega ste postali trn u oku albanskim kriminogenim strukturama? Koji su najveći uspesi Žandarmerije otkad ste vi na njenom čelu?


"Teroristima i kriminalcima ćemo zauvek biti trn u oku i nepremostivi bedem za njihove aktivnosti na teritoriji Srbije, a i šire.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.10.2012. 10:15
Видиш како су шиптари незахвални? А летос сте им ти и твоји жандармерци помагали да поставе границу и били сте Србе на барикадама. Али све је то џабе када стока болује од амнезије. Заборавили су да су бежећи из дивље Албаније први пут пробали у Србији чоколаду и сл. Незахвални што их угостисмо на својој земљи па је отимају, а ви им помажете. Е па сад издржи...
Nedelja 28.10.2012. 10:44
Дикићу, ти си говно плаћеничко.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online