Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 27.10.2012.
11:27
Blic A

Polaganja vožnje otkazana do 15. novembra

Novi sistem obuke vozača počeo je juče, ali samo teorijski, jer u praksi onaj ko želi da polaže vožnju ne zna ni koliko će to koštati, niti kad, kako i gde može da počne sa obukom. Zakazali su svi, od Ministarstva unutrašnjih poslova, preko AMSS, do auto-škola, pa je odlučeno da polaganja vožnje neće biti do 15. novembra.

Doneli nova pravila koja još ne mogu da se sprovode
 

Novi sistem obuke vozača zakonski je počeo juče. To znači da će svi novi vozači morati da prođu 30 časova predavanja, 10 časova vežbi, najmanje 40 časova vožnje, ali i da polože ispit iz prve pomoći. Međutim, umesto novog reda, koji će na ulice Srbije izvesti bolje obučene vozače, zavladao je potpuni haos.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još nije objavilo ispitna pitanja koja će kandidati imati prilikom polaganja završnog ispita, a Vlada Srbije još nije odredila minimalnu cenu obuke vozačkog ispita, koja će prema sadašnjim proračunima koštati između 600 i 1.000 evra.

Polaganje po novom

 

Svi koji sa obukom ne završe do 25. januara, bilo da su je upisali po novom ili po starom sistemu, moraće ponovo da se obučavaju, ali po novom sistemu. Oni koji su vožnju upisali pre par dana obučavaće se po starom, ali će polagati po novom sistemu.

Ministarstvo zdravlja nije licenciralo instruktore iz Crvenog krsta, koji će predavanje iz prve pomoći držati novim vozačima, ali i vozačima koji su se obučavali po starom sistemu, a još nisu položili završni ispit vožnje.

Auto-moto savez Srbije od maja nije uspeo da odštampa sve registre, knjige za instruktore, kartone kandidata, što je prema zakonu bilo obavezno. Posledica toga je da je u poslovnici AMS u Ruzveltovoj ulici izbila masovna tuče između vlasnika auto-škola koji su želeli da kupe svu potrebnu dokumentaciju, a koje nije bilo dovoljno.

Milenko Jezdimirović, predsednik Grupacije auto-škola, kaže da vlada potpuno rasulo.

"Mi novog kandidata koji dođe u auto-školu možemo samo da vratimo kući. Ne znamo ni koliko će koštati obuka, niti gde i kako će se odvijati teorijska nastava, gde da ga evidentiramo i pošaljemo na predavanja o prvoj pomoći", kaže Jezdimirović.

Subota 27.10.2012. 11:46
Haos naravno kao i uvek kad treba da se napravi dobra organizacija...na ovom primeru bi se moglo reci da je stvarno bolje i da ne idemo u tu Evropu...mozda su ovakvi ili onakvi ali kapa treba da im se skine u organizovanju posla u svakoj sferi...Otkad se prica o novom propisu i dosad niko nije uspeo sve to da pripremi...sramota...a da ne pricam kako su se odmah potrudili da nabiju cene koje su vece nego ovde...kako ce obican covek sa primanjima u Srbiji da izdvoji tolike pare?...ko ce uopste da uci i polaze? ...sve naopako..
Subota 27.10.2012. 14:08
Valjda auto-škola treba da procenjuje da li je kandidat spreman za polaganje vozačkog ispita ili ne. Tu nema šeme, datum itd sve je individualno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online