Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 25.10.2012.
04:13
Beta, Večernje novosti A

"Vlada opstaje pun mandat"

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović rekao je da nije bilo krize u odnosima stranaka vladajuće koalicije koja će, kako je istakao, opstati ceo mandat.

Nije bilo krize u funkcionisanju Vlade Srbije: Žarko Obradović, ministar prosvete
 

"Ubeđen sam u to, jer nema mnogo jakih razloga zbog kojih ne bismo sastavili četiri godine. Imamo većinu, više od 143 poslanika i saglasnost oko svih ključnih političkih pitanja. Biće svakako izazova, ali ne verujem da će to da zaljulja naš brod", rekao je
Obradović za Večernje novosti.

On je za navode o tome da je Srpska napredna stranka spremna da napravi koaliciju sa Demokratskom strankom rekao da je to "čorba iz političkih kuhinja koju zakuvava opozicija ne bi li im se tako povratila snaga" i istakao da se neće menjati sastav vladajuće koalicije.

"SPS nije bio na vlasti u vreme spornih privatizacija"

Upitan o mogućnosti povezivanja nekih funkcionera SPS-a sa aferama, Obradović je ocenio da se iz političkih razloga pažnja usmerava na tu stranku, a ne polazi se od toga da su 24 sporne privatizacije obavljene kad SPS nije bio na vlasti.

"Ako se tokom procesa pojavi neko iz SPS za koga se posumnja da je upetljan u neku aferu, budite sigurni da će snositi posledice, kao i svaki drugi građanin. Ali, verujte da mirno spavamo", naveo je on.

Obradović je naveo da je u javnosti "naduvana" priča o prepucavanju stranaka u opštinama i da je u vladajućoj koaliciji dogovoreno da se do kraja novembra i na lokalnom nivou formiraju koalicije po uzoru na republičku vlast.

Kako je kazao, nema saznanja o pričama o promeni vlasti u Beogradu, ali ukoliko do tih priča dođe, na nivou koalicije će biti dogovoreno šta da se radi.

Prema njegovim rečima, želje opštinskih odbora poštuju se do "krajnjih granica", ali vrh stranke mora da "primeni mere kad odbori ne shvate značaj pojedinih odluka".

"Na sednici Predsedništva smo govorili da treba raspustiti partijske organizacije koje ne razumeju značaj državnih pitanja i rada Vlade, već su zarobljenici svojih lokalnih 'politika'", naveo je on.

Obradović je istakao da je sve sinhronizovano po pitanju rada Vlade na rešavanju kosovskog problema i istakao da nema nikakve "tinjajuće netrpeljivosti" između predsednika i prvog potpredsednika vlade Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

On je kazao da je logično što SNS želi da istakne svoju snagu, jer ima najviše glasača, ali da to ne zloupotrebljava u vladi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 25.10.2012. 09:10
Iskreno vjerujem da će ova vlada opstati čitav mandat samo ukoliko potpišemo strateško partnerstvo sa Rusijom i okrenemo se njima. Sasvim sam siguran: posle svega šta nam je uradila Evropa svih ovih godina i kroz istoriju, kada bi se sproveo referendum EU ili Rusija da bi narod izbrao bratsku Rusiju.
Četvrtak 25.10.2012. 12:01
Vlada možda opstaje, ali PROSVETI onda nema pomoći.
Četvrtak 25.10.2012. 11:04
Opstace Vlada ukoliko se ispuni koalicioni dogovor izmedu partnera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online