Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Sreda 24.10.2012.
23:06
Večernje novosti A

"Srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća"

Skandalozni transparent sa natpisom “Rešen rebus!! Srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća”, koji se tokom kup utakmice Novi Pazar – Rad pojavio na tribinama Gradskog stadiona u Novom Pazaru, najveća je provokacija do sada viđena na ovom sportskom terenu. A inače je ovaj stadion poznat po raznim političkim skandiranjima, veličanju zločinaca (Aćif-efendija), uvredama, pretnjama i tučama zbog kojih je FK “Novi Pazar” više puta kažnjavan sa po nekoliko utakmica igranja bez prisustva publike....

Gradski stadion u NP poznat po političkim skandiranjima, veličanju zločinaca, uvredama, pretnjama i tučama: Ovo je do sada najveća provokacija (foto:arhiva)
 

Čija god da je ideja, transparent je monstruozan i prevršio je svaku meru, reči ispisane na transparentu “prst su u oko” državi, poštenim ljubiteljima fudbala, sportu.... Transparent je direktna podrška onima koji su na najsuroviji način kasapili nedužne Srbe na Kosovu, živima im vadili organe i prodavali širom sveta.

Sporni transparent razvili su pripadnici navijačke grupe “Ekstremi”, nakon izvesnog

vremena on je uklonjen, ne zna se: da li su ga uklonili oni koji su ga doneli na stadion ili redari koji su se zatekli na tom delu terena. Delegat, sudija i druga zvanična lica na utakmici nisu uopšte reagovali, a trebalo je, da u ovoj zemlji postoje takvi zakoni, da odmah prekinu utakmicu.

Nekoliko sati posle ovog skandala, niko iz kluba, iz grada, niti iz policije nije bio spreman da komentariše incident. Navijači Novog Pazara ne mogu se pravdati da su bili izazvani, jer navijači Rada nisu ni došli u Novi Pazar, a vidljivo je da je transparent pripreman danima.

Prema nezvaničnim informacijama koje su novinari Večernjih novosti dobili od nekoliko poripadnika “Ekstrema”, ovo je “odgovor” simpatizerima Rada koji su proletos u Beogradu, tokom utakmice sa Novim Pazarom, razvili transparent koji je asocirao na parolu “Nož, žica Srebrenica” koja je takođe monstruozna i koja, kao i ova viđena u Novom Pazaru, izaziva versku i nacionalnu mržnju.

Očekuje se da će reagovati FK “Novi Pazar”, čelnici grada, političke stanke, ali i nadležni u Fudbalskom savezu Srbije i nadležnim državnim institucijama.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.10.2012. 23:13
Seme vam se zatrlo!!! Bolesni umovi!
Sreda 24.10.2012. 23:22
Nema veze, šta god da su turci pevali, pevali su na Srpskom jeziku a i u budućnosti će Srpski da prvaju;-))!
Sreda 24.10.2012. 23:17
Jedino mogu da im odam priznanje za iskrenost, ne sumnjam da bi to i uradili.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online