Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 24.10.2012.
19:36
Blic A

Žbogar: EU nema plan za sever Kosova

Evropska unija nema plan za sever Kosova, ali pokušava da pomogne svim stranama da dođu do rešenja, izjavio je izaslanik EU za Kosovo i Metohiju Samjuel Žbogar.

Pomirenja Srba i Albanaca neće biti sve dok se ne nađe optimalno rešenje za sever Kosova: EU nema ni plan koji bi ponudila u dijalogu Beograd - Priština
 

"EU nema plan za rešenje situacije na severu Kosova, nema ni plan koji bi ponudila u dijalogu Beograda i Prištine. EU pokušava da pomogne sve strane, Srpsku i albansku, koje imaju puno problema da nađu optimalno rešenje", rekao je Žbogar na tribini "Pristupi severu Kosova" u Čaglavivi kod Prištine.

Prema njegovom mišljenju, problem Kosova ne opterećuje samo odnose Srba i Albanaca, već se njime opterećuje put u EU. On je naveo da je njegovo lično mišljenje da pomirenja Srba i Albanaca neće biti sve dok se ne nađe optimalno rešenje za sever Kosova.

Žbogar je rekao da EU očekuje da dijalog Beograda i Prištine ne može trajati godinama, te da se razgovori, osim na najvišem nivou, moraju voditi i između Prištine i Srba sa severa Kosova, te Srba sa severa i Srba sa juga.

Prema njegovoj oceni, otvaranje kosovske kancelarije u severnoj Kosovskoj Mitrovici predstavlja dobar postupak Prištine, ali su potrebne i konkretne mere radi poboljšanja ekonomske situacije u kojoj žive tamošnji Srbi.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.10.2012. 19:42
Ta organizacija se raspada, zivi bili pa videli! Nema ona plan za sever Kosova, ali zato ima plan kako da nas oslabi i iscedi! Uh ta fasisticka organizacija, ni ime ne mogu da joj spomenem!!!
Sreda 24.10.2012. 19:48
Uspesno se skriva nerazumevanje sa srbske probleme sa evropske strane.Znaju EU fasisdti da imaju samo cistu rupu bez Srbije u svom zagrljaju, narocito nakon plana o strateskom partnerstvu sa Rusijom. Otisli su kazimo daleko, narocito sa svojim poltronem DS-om, da bi im sad Srbi pokazali srednji prst.Sad vise nisu u fazi sargarepe i stapa, ali tepanja.Kad shvate da nista od toga nece da bude UDARIT CE PONOVO.U tom kontekstu i idu Nikoliceve izjave za smirivanje naroda, i o daj sta das kapitala dok jos imamo zuto svetlo, posto nikad ustvari niti smo imali zeleno.Politika sve vodi pa tako i mnoge konzorcije koji bez dozvole MIC-a nemaju sta da rade ovde.Zbogar je jedan mali urednik koji dolazi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online