Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 24.10.2012.
14:05
RTS A

Nikolić: Sastanak u Briselu nova faza pregovora

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom SAD Majklom Kirbijem istakao da je susret premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija predstavlja početak nove faze pregovora Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 

Susret premijera Srbije i Kosova Ivice Dačića i Hašima Tačija predstavlja početak nove faze pregovora Beograda i Prištine, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem, zatraživši široku podršku međunarodne zajednice, kako bi pregovori doveli do napretka u uspostavljanju trajne stabilnosti u regionu.

Nikolić je zahvalio Kirbiju na njegovom pozivu kompaniji "Majkrosoft" da ulaže u Srbiju, što je jasan signal i drugim stranim investitorima o povoljnostima ulaganja u našu zemlju.

Kako se navodi u saopštenju pres službe predsednika, Nikolić je skrenuo pažnju američkom ambasadoru da, iako je Srbija posvećena uspostavljanju stabilnosti na prostoru jugoistočne Evrope, pojedini političari u regionu misle da sebe mogu učiniti bitnijim u očima Zapada tako što će, izvlačenjem iz konteksta njegovih reči i grubim falsifikatima, pokušati da stvore lošu sliku o politici koju Srbija vodi.

Poslednji primer za to je, kako se navodi u saopštenju, pismo predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića. Ambasador Kirbi je pozdravio napredak u razgovorima sa Prištinom i obećao pomoć Sjedinjenih Američkih Država kako bi oni bili što konstruktivniji.

On je, istovremeno, pohvalio napore Vlade Srbije u uspostavljanju stabilnosti institucija u Srbiji i, pre svega, napore koji se ulažu u borbu protiv korupcije.

Ambasador SAD je istakao da je sve to potrebno kako bi se u Srbiji stvorila povoljna atmosfera za privlačenje stranih investitora, što je bitan uslov za razvoj domaće privrede. Kirbi je potvrdio dolazak američkog državnog sekretara Hilari Klinton u Srbiju sledeće nedelje, navodi se u saopštenju.

Majkl Kirbi je predao akreditivna pisma predsedniku Srbije 19. septembra. Ambasador SAD je tada poručio da dve zemlje spaja opredeljenost da Srbija bude prosperitetna, snažna i demokratska država i istakao da će ostati posvećen ostvarenju vizije Srbije koja je u miru sa susedima i čvrsto na putu priključenja Evropskoj uniji.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.10.2012. 14:13
Pas je neraskidivo vezan za gazdu- lancem.
Sreda 24.10.2012. 14:19
"Nikolić je zahvalio Kirbiju na njegovom pozivu kompaniji "Majkrosoft" da ulaže u Srbiju." Vodecoj americko/jevrejskoj kompjuterskoj kompaniji u svetu se zahvaljuje sto ce onda USA jos bolje moci da kontrolisu srpski narod! Americki tihi rat opste globalizacije se nastavlja. A mi mislimo kako je to povoljno za nas narod sto ce oni investirati u Srbiju! Cista iluzija. Niko nece da investira u nesto ako od toga nece imati velike koristi. Time je moguca totalna kontrola protoka podataka u Srbiji. Nmogu dsa verujem da do sada nismo naucili da USA kompanije koje "ulazu" u SRB je time samo vise unistavaju!!
Sreda 24.10.2012. 17:22
Majkl Kirbi je "...istakao da će ostati posvećen ostvarenju vizije Srbije koja je u miru sa susedima..." Naravno, ko o cemu, baba o ustipcima! Amerikance, NATO i EU samo to i zanima, jedino mir Srbije sa susedima - a to je, po njihovom, Kosovo! Mir, brate, mir i sve ostaje tako kako je. Normalizacija i opet "normalizacija". Normalizacija cega?! Dela srspke drzave pod okupacijom!!! Nema mira i nema normalizacije dok se posledice brutalne sile NATO nad Srbijom namecu kao legalne! To je sunovrat civilizacije i politika buzdovana od strane svetskog serifa i kauboja koga ovde predstavlja taj mister Kirbi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online