Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 22.10.2012.
14:21
Blic A

Pribojčani mole loto dobitnika: "Kupi FAP i spasi nas"

Zahvaljujući srećnoj ruci i zaokruženim brojevima, dobitnik loto premije od 2,65 miliona evra iz Priboja dobio je nekoliko puta više novca nego što potencijalni kupci iz Ukrajine nude za fabriku kamiona FAP sa oko 1.500 radnika (300.000 evra direktno za kupovinu).

Pribojčani u dobitniku sedmice vide šansu da grad "živne"
 

Mada opstaje zahvaljujući subvencijama države, nekadašnji automobilski gigant i dalje hrani pola Priboja. U “dolini gladnih”, kako grad na Limu još zovu njegovi žitelji, izvučena loto premija juče je bila predmet svih razgovora.

Umesto uobičajenog “dobro jutro”, Pribojci su se pozdravljali pitanjem: “Jesi li ti izvukao sedmicu?”

Pročitajte još:

* Dobitnik Loto sedmice može da kupi FAP

U gradu koji je nekada bio uzdanica ekonomskog razvoja čitavog kraja, danas redovno platu primaju samo državni činovnici, a svaki peti stanovnik je ili na evidenciji tržišta rada ili na narodnom kazanu.

"Više nismo samo grad siromašnih, već i grad s jednim loto milionerom i neka pare troši sa srećom, ma ko on bio. Onih koji jedva sastavljaju kraj sa krajem ovde je nažalost preko 90 odsto i, ako je po božijoj pravdi, upravo jedan od njih bi trebalo da bude dobitnik ovog basnoslovnog bogatstva. Nažalost, većina nas u igrama na sreću vidi poslednju i jedinu nadu", kaže penzionerka Borka Popović, koja i sama igra loto.

Na prodajnom mestu Lutrije Srbije u novom delu Priboja na kome je uplaćen dobitni tiket juče je bila gužva. U pokušaju da saznaju ime dobitnika svraćaju čak i oni koji nikada u životu nisu zaokružili brojeve na loto listiću.

Dobitnik živi u Sarajevu?

Pribojem se juče pronela i vest da se loto premiji pre dve večeri nije nazdravljalo u Priboju, već u Sarajevu. Srećni dobitnik je, tvrde, Pribojac koji već duže vreme živi i radi u glavnom gradu BiH.

"Nekoliko hiljada Pribojaca je bežeći od nemaštine u Sarajevu pronašlo radno mesto i skućilo se, a grad na Miljacki je i svega sat i po vožnje udaljen od Priboja, pa lako i brzo mogu doći u zavičaj kada se požele rodbine i majčine kuhinje", priča Pribojac upućen u lokalna zbivanja.

Sve njih, kao i uvek, ljubazno i sa smeškom dočekuje i ispraća Vojsava Tošić, radnica u ovom objektu.

"Sve i da znam, ne bih dala sebi za pravo da otkrijem ime dobitnika i tako jednim potezom bacim pod noge tri i po decenije pregornog i poštenog rada na ovom radnom mestu. Zahvaljujući elektronskoj evidenciji uplata, mogu reći samo da je dobitni tiket uplaćen u sredu odmah po otvaranju prodajnog mesta i da je od uplaćene četiri kombinacije dobitna bila prva", kaže Vojisava Tošić, radnica Lutrije, koja kaže i da je izvučena sedmica kruna njenog rada.

I pored velike nemaštine, veliki broj kombinacija, kako kaže, uplaćuje se svakog utorka i petka.

"Priboj je zaslužio jedan ovakav dobitak. Letos smo imali dve šestice, obe vredne po 360.000 dinara, a ovih dana su na “bingu” izvučeni laptop i računar", priča Vojisava.

Pored vlasnika dobitne kombinacije, zadovoljno je trljao ruke i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Deo novca koji će biti naplaćen oporezivanjem dobitka sliće se i u kasu ove osiromašene opštine. Koliki je tačan iznos koji će se sliti u kasu, ne zna još, ali svakako zna šta će opština uraditi s njim.

"Priboju pored para trebaju i ljudi od znanja. Zbog toga će celokupan iznos koji se po ovom osnovu slije u opštinsku kasu biti podeljen studentima kroz stipendije. Mladi nam nakon završenih škola ostaju u mestu studiranja i moramo učiniti sve da ih vratimo kako bismo pomogli sveobuhvatnom oporavku kraja", kaže Rvović.

Ponedeljak 22.10.2012. 14:42
I šta će sa njim?
Ponedeljak 22.10.2012. 15:04
Kako su se samo "sjatili" na dobitnika a nisu se setili da se tako sjate na drzavu koja ih je dovela u to jadno stanje!? Jadno, bedno, zalosno i istinito. Mislim i da je veoma ljigavo sa njihove strane. :D))
Ponedeljak 22.10.2012. 14:39
Aко је патриота купиће фабрику, само што ће тада имати проблем са непатриотама из локалне и државне власти који и јесу довели ФАП у тако јадно стање, и не само ову, већ готово све фабрике широм српских земаља.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online