Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 17.10.2012.
14:58
Beta A

Kuzmanović prvi zvanični kandidat za predsednika DS

Funkcioner Demokratske stranke, predsednik beogradske opštine Vračar, Branimir Kuzmanović predao je danas u sedištu te partije kandidaturu za predsednika DS-a. On je prvi zvanično predao kandidaturu, pred izbornu skupštinu DS-a, zakazanu za 10. novembar.

Funkcioner Demokratske stranke, predsednik beogradske opštine Vračar, Branimir Kuzmanović predao je kandidaturu za predsednika DS-a: Pre Tadića, Đilasa i Živkovića
 

Posle predaje kandidature, Kuzmanović je novinarima rekao da su ga podržala 33 člana Glavnog odbora, a da podršku opštinskih odbora nije ni tražio.

"Nije važno šta želite da budete, već šta želite da postignete, a ja želim da postignem da se znanje članova DS-a iskoristi na doborobit zemlje", rekao je Kuzmanović.

 

Upitan kakve su mu šanse da postane predsednik DS-a, on je naveo da ideja koju kandiduje mora da pobedi, da svaku ideju predstavljuju ljudi i da je zbog toga bilo potrebno da se kandiduje.

"DS mora imati praktično definisane politike, da znamo šta se sprovodi i u čije ime. Mora da se sprovodi program i politika stranke, a ne interesi pojedinaca", dodao je Kuzmanović. Prema njegovim rečima, reforma DS podrazumeva i uvođenje unutarstranačke demokratije odnosno definisanje načina na koji se biraju predstavnici stranke.

"Ne treba da biramo najbolje lobiste već najbolje ljude. Moramo i da pokažemo solidarnost i prema članovima naše stranke i prema građanima", kazao je on.
 

Kuzmanović je član DS-a od 1990, a od 1996. odbornik je na Vračaru. Za predsednika opštine Vračar prvi put je izabran 2006, a zatim i 2008. godine. Rođen je 19. decembra 1968. u Beogradu i završio je Elektrotehnički fakultet.

Izbori u DS-u: Puj pike, ne važi!

Kandidature za mesto predsednika DS-a najavili su i sadašnji lider stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas i nekadašnji premijer Zoran Živković.

Kandidature za izbor svih organa i tela DS-a, kao i imena delegata iz svakog odbora, treba da se dostave Sekretarijatu stranke najkasnije 15 dana pre održavanja Skupštine, propisano je pravilnikom DS-a.

Kandidat za predsednika stranke može biti svaki član kog predloži najmanje 15 opštinskih odbora, 30 članova Glavnog odbora, poslanički klub ili 100 delegata Skupštine.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 15:05
Solidarnost prema vasim clanovima je DS pokazala i previse...zakonodavni sistem Srbije!! Solidarnost prema gradjanima Srbije...e pa do te tacke jos niste ni dosli za ovoliko godina, prava radnika, borba protiv nezaposlenosti, korupcija na radnim mestima u prosveti i tako u nedogled!!
Sreda 17.10.2012. 18:00
Ukoliko je ovo pošten čovek u jednoj stranci punoj lopova i karijerista,treba ga podržati.Srbiji treba jaka opozicija.. A lopove u zatvor!
Sreda 17.10.2012. 21:52
normalno je da se za svakog politicara u srbiji zna ko je sta je,ko su mu otac,majka,baba ,deda........... i da li ima drzavljanstvo i kakvo? e to drzavljanstvo je najvaznije za obavljanje najvaznijih funkcija ,I TO AUTOHTONO!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online