Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 15.10.2012.
08:11
B92 A

Todorić: Tadić na rubu provalije

"Boris Tadić se nalazi na rubu provalije po prvi put u svojoj političkoj karijeri. Ko nije bio na rubu provalije nije ni imao mogućnost da postane veliki političar", rekao je Vladimir Todorić, direktor Centra za novu politiku, u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92.

Analitičari smatraju da ima male šanse da ostane na čelu demokrata: Boris Tadić
 

On je rekao da je politika koju je simbolizovao Tadić imala puno grešaka, koje sada svi stavljaju u prvi plan, i istakao da je bivši predsednik i lider DS načinio i dosta pozitivnih koraka.

"Boris Tadić je učinio neke korake ka pomirenu u regionu. Verujem da mnogi ne mogu da namažu na hleb odlazak u Srebrenicu i Vukovar", naglasio je Todorić.

On je podsetio da mnogi Tadiću zameraju što je izgubio izbore, a zaboravljaju da je i Tomislav Nikolić, aktuelni predsednik Srbije, takođe gubio izbore u prošlosti.

Jakšić: Tadić vodio marketinšku politiku

 

Boško Jakšić, spoljno-politički urednik "Politike", smatra da je "paradoks da je jedna stranka koja je rušila Miloševića i uveravala nas da nema nezamenjivih, sama podlegla istim tim simptomima i upala u istu situaciju".

 

Tadić je, prema njegovim rečima, trebalo da prihvati izborni poraz na vreme, prizna greške, a naročito loša kadrovska rešenja, odrekne se marketinške politike i vrati se socijalnoj demokratiji. On veruje da je "jako dobro da se desi promena" u DS.

 

"Za Srbiju je važno da DS postoji, ali ne sa starim Borisom Tadićem. To mora da bude neki drugi Boris", kaže on.

Todorić je naveo i da će, bez obzira da li na stranačkim izborima bude pobedio Tadić ili Dragan Đilas, "DS biti u velikom problemu".

"Oni moraju da nauče da budu opozicija. Nažalost, oni to ne znaju, jer su osam god bili na vlasti", rekao je on.

Vladimir Pavićević, profesor Fakulteta političkih nauka, slaže se da su demokratama neophodne promene i ističe da je "za DS važno da se desi promena i na njenom čelu".

"Ukoliko on (Tadić) može da shvati svoje greške, da kaže grešio sam, oklevao sam... Ipak, to je rekao kad je hteo da raspusti gradski odbor, kad su ga sabotirali iz gradskog odbora, pa je odustao i popustio svojim `neprijateljima`. I tu se postavlja pitanje: ako on ne može da sredi stanje u sopstvenoj stranci, kako bi mogao sutra da se ponaša na vlasti", upitao je on.

Pavićević je potom naveo četiri glavne Tadićeve greške. Prema njegovim rečima, Tadić je "pokazao autoritarnu crtu svoje ličnosti i preneo je na ešalon ljudi u DS, ali i na svog konkurenta. Takođe, dok je bio predsednik države pokazao je odsustvo smisla za demokratiju. "Objašnjavao je da je dobro da krši pravila ako je to dobro za zemlju", podsetio je prof. Pavićević.

On je dalje za Tadića rekao da je "kadrirao gde god da je mogao, naročio u Vladi Srbije, pa je kontrolisao bivšeg premijera Mirka Cvetkovića, bivšu ministarku pravde Snežanu Malović, bivšeg ministra spoljnih poslova Vuka Jeremić i bivšeg državnog sekretara Slobodana Homena, i to vrlo loše".

Kao najveću grešku, profesor FPN-a je naveo da "Tadić bio sklon tome da obmanjuje građane". Parola Kosovo i Evropa je, prema njegovim rečima, čista obmana, lažni kompromis i nemoguće ju je ostvariti.

"Ako Tadić pobedi na stranačkim izborima, to bi DS učinilo slabijom na duži period", zaključio je Pavićević.

Ponedeljak 15.10.2012. 08:21
Srpski narod ce jos dugo osetiti na svojoj kozi izdajnicku, impotentnu i dodvaracku politiku ovog satrapa, koji je proizvod antihriscanskog i komunstickog oplodjenja. Interesantno je koliko je samo ovaj Flekavi omogucio kocenje antihristove pascadi po Srbiji. Zasluzio je najgoru kaznu po sudu Bozijem i narodnom!
Ponedeljak 15.10.2012. 08:22
STO JE ON NA RUBU PROVALIJE, NIJE NAS BRIGA, NEGO STO JE SRBIJU I SRPSKI NAROD BACIO U PROVALIJU, TO JE PROBLEM ! TREBA DA ODGOVARA ZA NJEGOVU SAMOVOLJU, DIKTATURU I IZDAJU NACIONALNIH INTERESA !
Ponedeljak 15.10.2012. 08:35
"Todorić: Tadić na rubu provalije" Том говнету и издајничком олошу, треба помоћи да направи још један корак напред. Мали корак за њега, али велики за нас, да парафразирам Амстронга.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online