Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 12.10.2012.
17:40
Beta A

Dulić: Optužnica na moju štetu

Bivši ministar Oliver Dulić rekao je da je podizanje optužnog predloga protiv njega kompromis tužilaštva i izvršne vlasti i to na njegovu štetu i poručio da će na sudu dokazati da je apsolutno poštovao zakon.

Veruje da će dokazati nevinost: Oliver Dulić
 

"Mislim da je bilo jasno da je ovaj režim hteo da vidi jednog bivšeg ministra u zatvoru, i mislim da je očigledno pritisak bio toliki da je postupak morao da ode u sledeću fazu. Verujem da je prijava koja je napisana vrlo loše i u kojoj apsolutno nema nikakvih materijalnih dokaza, bila apsolutno za odbacivanje", rekao je Dulić.

Rekao je i da mu je žao što je "popušteno pod pritiskom jednog dela javnosti" koji je od, kako je ocenio, "besmislene prijave napravio pravi cirkus".

"Ja ću sada, naravno, morati da dokažem ono što sam tvrdio do sada a to je da je zakon apsolutno poštovan, da niko nije oštetio niti budžet, niti interes građana u procesu izdavanja dozvola operatorima koji su izgrađivali kablovsku meržu kroz našu zemlju i to će se svakako uraditi pred sudom", rekao je Dulić.

Dulić je kazao da se podizanjem optužnog predloga stavlja tačka na "sve besmislene istražne radnje, spominjanje raznih Sejšela, Kipra i ostalih gluposti".

"Suština celog ovog postupka je tumačenje Zakona o planiranju i izgradnji, odnosno: da li je u postupku izdavanja dozvola trebalo pribavljati saglasnost javnih preduzeća ili ne", naveo je Dulić.

On je rekao da je izvršna vlast pokušala da izvrši pritisak na tužilaštvo da se njemu odredi pritvor.

"Mislim da je velika hrabrost što tužilac nije odredio pritvor jer za to apsolutno nisu postojali bilo kakvi elementi", kazao je Dulić. Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas optužni predlog Višem sudu u Beogradu

protiv bivšeg ministra Olivera Dulića, njegovog pomoćnika Nebojše Janjića i vršioca dužnosti direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka zbog zloupotrebe službenog položaja.

POVEZANE VESTI

Petak 12.10.2012. 17:59
Zamisli samo da ovaj nikad nije bio politicar i da se pojavi na sudu sa ovakvom facom, pa dobio bi makar 90 godina robije. Ali JBG to je tadicev ministar demokratije, znaci nije kriv i drzava treba da mu plati odstetu, opet nasim parama sto su ga privodili.
Petak 12.10.2012. 19:30
Ako je krao, u zatvor! Ako su ga nabedili, oni u zatvor! Mada mislim da nikome ništa neće biti, pa ni dlaka s glave neće im zafaliti!
Petak 12.10.2012. 20:23
Ma NEMAS ti Dulicu mozak za ovakve kradje i pronevere - provalio te tuzilac .... zato i ne odgovaras .... kad ti je video facu ... tuzilac odmah odustao .... Tipujem da ce tuzilac da se "naprasno" penzionise i TEBE predlozi za TUZIOCA....!.... Jak si nema sta ...!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online