Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 12.10.2012.
13:47
Radio Slobodna Evropa, B92 A

"Jahjaga više puta bila sa Srbima"

Savetnik Atifete Jahjage, Ramuš Tahiri, u intervjuu Radiju Slobodna Evropa još jednom rekao da se predsednica Kosova sastajala sa Srbima sa severa.

Razgovarala sa Srbima sa severa Kosova: Atifete Jahjaga
 

Tahiri je prošle sedmice izjavio da su srpske institucije na severu Kosova realnost i da ih treba priznati, kao i da se kosovska predsednica sastala sa predstavnicima Srba sa severa Kosova.

Srbi su odmah tu informaciju demantovali, rekavši da Jahjaga nije ni prešla reku Ibar, a kamoli razgovarala s njima.

Međutim, Ramuš Tahiri tvrdi da je Jahjaga imala više susreta sa Srbima sa severa Kosova.

"Ja sam prisustvovao na dva sastanka na severu Kosova. Prešli smo reku Ibar i imali smo dobar susret. Jedan je trajao preko sat vremena, a drugi oko sat vremena. Nikada nisam rekao da smo razgovarali sa strukturama ili lokalnim institucijama, ali smo razgovarali sa građanima", rekao je on za Radio Slobodna Evropa.

"Ljudi su rekli ovo "Draga predsednice, mi smo Srbi, mi želimo da ovo bude Srbija, međutim mi priznajemo kosovske institucije, (neki su rekli albanske institucije), i mi želimo da živimo realan život. Mi želimo da imamo veze i sa Beogradom i sa Prištinom".

"Sudbina je takva, neki su rekli odlučile su velike sile, neki su rekli takav je naš život, poštujemo vas i zahvalni smo što ste došli da nas posetite i mi želimo da rešavamo naše postojeće probleme jer tu odvajkada živimo". Ovo su delovi razgovora kojima sam prisustvovao", objasnio je Tahiri.

Prema njegovim rečima taj susret dogodio se pre dva meseca, a sličnih je bilo i ranije. Takođe, bio je i još jedan sastanak posle tog, ali on, kako kaže, njemu nije prisustvovao. Taj sastanak se dogodio u Prištini, gde je "došla neka delegacija".

Na pitanje da li to znači da je Atifeta Jahjaga, kada se sastala sa Srbima sa severa, bila u severnom delu Kosovske Mitrovice, Tahiri kaže da ona nije bila u Mitrovici, već da je bila "malo dalje", ali gde to ne može da kaže.

"Međutim, to i međunarodna zajednica koja je prisutna u tom delu zna", dodaje Tahiri.

POVEZANE VESTI

Petak 12.10.2012. 14:09
ХА ХА ХА ХА ХА ХА !!! И ЈОШ ГРОМОГЛАСНИЈЕ ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХИ ХИ ХИ ХИ ХИ ХИ !!! Овако изгледа прича када је је причам свом двогодишњем сину, до душе завршим са "Чича мича и готова прича." Да сте јавно били на северу и јавно разговарали са грађанима о томе би брујали сви светски медији ! Можда сте се негде после поноћи у неком немаркираном ауту са српским таблицама и ушуњали у северни део, па чак и причали са неким проданим душама и издајицама који вероватно ни нос не смеју да помоле преко дана, нити да се представе као Срби ! СУВИШЕ ЈЕ СМЕШНО ДА БИ ИКО НОРМАЛАН ПОВЕРОВАО У ОВО ! ! !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online